RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Лікар пояснила, чим небезпечний штам "Дельта" для дітей

Відомий дитячий педіатр Ганна Горбань заявила, що індійський штам "Дельта" може бути дуже небезпечним для дітей, так як іноді призводить до мультисистемного запального синдрому (міст-синдрому). Вона також додала, що проявляється він не відразу, а через 2-3 тижні.

Читайте також: Як відрізнити "Дельту" від інших штамів коронавірусу: названо серйозні симптоми

Про це Ганна сказала в інтерв'ю виданню "Факти".

COVID-19 діти переносять легше, але не варто забувати, що через кілька тижнів можна зіткнуться з небезпечним міст-синдром. Лікар пояснила, що в одному з випадків батьки навіть не знали про те, що дитина перехворіла на коронавірус. Не дивлячись на те, що у хлопчика не було ніяких симптомів, крім підвищеної на кілька годин температури, серйозно постраждали органи. Спостерігалися сильні скачки тиску, запалення кишечнику.

Після COVID-19 у дітей можуть виникати й інші ускладнення бактеріальні запалення, у тому числі сепсис. Горбань розповіла про випадок зі своєї пацієнткою, яка легко перенесла COVID-19, а через кілька тижнів захворіла на ангіну, що викликало септичний стан. Дівчинка-підліток потрапила до лікаря без свідомості, у неї був сепсис. Лікування тривало більше двох тижнів.

Як повідомляв "Апостроф", доктор медичних наук Сергій Крамарєв розповів, чи збільшиться смертність від штаму "Дельта" на піці осінньої хвилі коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Медицина