RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Харкові у 99% дітей, що потрапили до лікарні, виявили "Дельта" -штамм: в чому небезпека

У Харківській області у 99% госпіталізованих з коронавірусною інфекцією дітей виявили мутацію "Дельта", яка небезпечна через стрімкий розвиток ускладнень.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Максим Хаустов, передає Укрінформ.

Чиновник зазначив, що дитяча інфекційна лікарня заповнена на 43%. Там перебувають 127 дітей, у 99% діагностували "Дельта"-штам. За його словами, для індійського штаму COVID-19 характерна висока захворюваність серед дітей.

Хаустов розповів, що на ранок 21 вересня медичні установи "першої хвилі" заповнені на 46%, в них лікуються 1372 пацієнти, 4% з яких раніше отримали щеплення проти коронавірусу.

Він підкреслив, що вакциновані легше переносять захворювання в той час, як у невакцинованих стрімко наростають ускладнення.

Раніше ми писали, що, за словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, в Україні можуть ввести обов'язкову вакцинацію проти коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я