RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Відрізають собі шляхи: чим ризикують люди з підробленим COVID-сертифікатом

Люди з липовими COVID-сертифікатом не зможуть вакцинуватися в Україні.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів лікар-імунолог Борис Донський.

"Ситуація насправді сумна. Ми не знаємо глибини цієї печалі, але скоро дізнаємося, коли в лікарнях буде повно людей з сертифікатами. На жаль, ми потім навіть не зможемо запитати. Так само вони, коли схаменуться і захочуть робити щеплення, а на них в базі вже буде оформлений сертифікат. Їм ніхто не матиме права зробити ті щеплення", - говорить лікар.

І додає: "Коли вони одумаються, жоден лікар не зробить їм щеплення, тому що вже є сертифікат, вони дві дози отримали".

Підробка сертифікатів вплине на статистику захворюваності і стане козирем у рукаві антиваксерів.

"Соціальна і індивідуальна ціна дійсно може бути фатальною і неприйнятною. По-перше, це буде дуже неприємна надалі статистика, коли люди з такими липовими сертифікатами будуть потрапляти в реанімацію і, на жаль, вмирати. Це буде для антівакцинаторов колосальним плюсом. Мовляв, бачите, у нього є сертифікат, він зробив щеплення і помер. Це жахливо. Це підробка документів і кримінальна стаття", - підкреслив експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Українці, як стародавні християни, які не підкоряться вакцинації - імунолог Борис Донський.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я