RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як розпізнати штам "Дельта": лікар озвучив головні провісники зараження

Ще якийсь час назад штам COVID-19 під назвою "Дельта" був десь там - в екзотичних країнах і на просторах Інтернету. Але вже зараз він присутній як в Україні, так і на території сусідніх держав.

В середині літа "Дельта", в тому числі, дісталася до Дніпра. Уже зараз, зазначають місцеві лікарі, більшість містян хворіють саме ним. Ця інфекція дуже небезпечна в силу того, що розвивається більш стрімко і проявляється агресивніше, ніж попередні штами. Крім цього є і прихована небезпека. Вона полягає в тому, що навіть перехворівши людина ще довгий час може поширювати вірус, - повідомив в ході прес-конференції в прес-центрі "Наше Місто" генеральний директор дніпровської міськлікарні №21 Микола Турчин.

Як розпізнати штам "Дельта"

За словами Турчина, інкубаційний період "Дельти" набагато менше, ніж у попередніх штамів. Він становить всього 1-3 дня. Таким чином, якщо ви сьогодні заразилися "Дельтою", то вже завтра у вас можуть проявитися симптоми. При цьому хвороба не завжди проходить за таким сценарієм, до якого уже всі звикли.

Так, люди стали значно рідше втрачати нюх і смак. При "Дельті" у вас може спостерігатися звичайне першіння в горлі, біль, нежить або навіть послаблення стулу.

"При появі подібних симптомів обов'язково залишайтеся вдома", - закликає лікар.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Міністерстві охорони здоров'я попередили про небезпечні властивості "Дельта" -штамму.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я