RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

Кого торкнеться обов'язкова вакцинація в Україні: у МОЗ розкрили всі деталі

Вакцинація в Україні для деяких категорій населення стане обов'язковою, однак не примусовою.

Про це повідомляє видання "РБК-Україна".

За словами глави Міністерства охорони здоров'я Віктора Ляшка, міністерство працює над наказом, згідно з яким вже найближчим часом буде введена обов'язкова вакцинація проти COVID-19.

Міністр також підкреслив, що вакцинація залишиться добровільною. При цьому, якщо людина з числа тих, хто зобов'язаний зробити щеплення, відмовиться це робити, її відсторонять від роботи без збереження зарплати аж до закінчення карантину.

"МОЗ ніколи не заявляв про примусової вакцинації. Не потрібно підміняти поняття примусова і обов'язкова вакцинація. Обов'язкова вакцинація говорить про те, що визначається перелік професій, які допускаються до роботи, якщо є щеплення. Або ти вакцинуєшся повним курсом і приходиш на роботу. Або ти не вакцинуєшся і не приходиш на роботу", - зазначив Ляшко.

Віктор Ляшко уточнив, що в наказі буде вказано чіткий перелік професій, представникам яких потрібно обов'язково зробити щеплення. Це всі педагоги і працівники центральних органів виконавчої влади (міністерств і їх структурних підрозділів, а також місцевих держадміністрацій).

Глава МОЗ додав, що наказ найближчим часом подадуть на реєстрацію в Міністерство юстиції, яке перевірить його на відповідність закону.

Раніше ми писали, що в Києві провели ходу антивакцинатори.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я