RU  UA

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Здоров'я

Новини

1 червня

31 травня

30 травня

29 травня

28 травня

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

Всі новини

Експерт попередив про жахи, що загрожують Україні через провал вакцинації

В Україні можлива катастрофа через провал вакцинації і велику кількість невикористаних доз препарату, у яких скоро закінчується термін придатності, і 34 тисячі утилізованих вакцин Pfizer здадуться невеликою проблемою.

Про це повідомив системний аналітик Євген Істребін.

За його словами, в країні впали темпи вакцинації - в середньому щодоби роблять 105 тисяч щеплень від COVID-19.

Свіжі дані показують, що скоротилося використання всіх видів вакцин, в тому числі CoronaVac, Pfizer і AstraZeneca.

Істребін зазначив, що в Україні залишилося 2,7 млн доз препарату AstraZeneca, і крайній термін придатності для останньої партії - 30 листопада. Якщо система охорони здоров'я буде в такому темпі використовувати цю вакцину, то до 30 листопада доведеться утилізувати близько 1 млн доз.

"Це катастрофа, це жахливо, враховуючи яким темпом зростають госпіталізації, на цьому тлі утилізувати вакцини які здатні врятувати тисячі життів. Причин чому стався такий провал в вакцинації багато. Крім того, що люди в своїй більшості мало обізнані, є ще категорія забитих людей з низьким рівнем знань. Тут ще має місце повний провал державної політики в питанні популяризації такого важливого питання", - попередив системний аналітик.

Раніше ми попереджали, що Україна випереджає показники захворюваності COVID-19 за 2020 рік.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я