RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Кому потрібно робити третю дозу щеплення від COVID-19: рекомендації ВООЗ

У понеділок, 11 жовтня, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я озвучили рекомендації щодо використання третьої дози будь-якої зі схвалених організацією вакцин проти COVID-19 для людей зі зниженим імунітетом.

Про це пише The Straits Times.

В Стратегічній консультативній групі експертів (СКГЕ) ВООЗ заявили, що таким людям має бути запропонована третя доза вакцини через те, що, попри введення двох доз препарату, вони все ще можуть захворіти на коронавірус у важкій формі. Також в СКГЕ дали такі ж рекомендації людям старше 60, імунізованим китайськими вакцинами Sinovac або Sinopharm.

Водночас експерти вважають, що перш ніж використовувати бустерну дозу для всіх верств населення, слід зосередитися на імунізації якомога більшої кількості людей двома дозами препарату. І тільки після досягнення високих результатів застосовувати третє щеплення, починаючи з груп старшого віку.

Раніше в ВООЗ заявили, що ще рано говорити про завершення пандемії. Проблеми можуть виникнути через низький рівень вакцинації населення в деяких країнах. Так, в певних державах відсоток імунізованих громадян становить 70-80%, тоді як в Африці щеплення від COVID-19 отримало менше ніж 4% населення.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я