RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

10 квітня

9 квітня

Всі новини

Хтось натисне кнопку - і всі помруть: українці в селах бояться вакцинації і вигадують міфи

В Україні за останню добу була зареєстрована 471 смерть в результаті ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією. Темпи вакцинації як і раніше, м'яко кажучи, недостатні для ефективної боротьби з COVID-19 і розвитку у населення колективного імунітету. Багато громадян, які проживають в сільській місцевості, не хочуть робити щеплення через різні безглузді теорії змови.

Про це повідомила в соціальній мережі Facebook українська журналістка, громадський діяч, депутат Верховної Ради VIII і IX скликань Вікторія Сюмар.

За її словами, вона поспілкувалася з однією жінкою з села на тему вакцинації. На питання "Чому люди не вакцинуються?" та їй відповіла, що багато людей бояться чіпування. Вони переконані, що разом з препаратом людині вводиться в організм чіп. Після цього нібито буде досить "натиснути кнопку" для того, щоб людина просто померла.

"Вчора поговорила з жінкою з села про вакцинацію.

- Чому люди не вакцинуються? - питаю.

- А бояться, що їм чіп імплантують. А потім хтось натисне кнопку, і всі вакциновані помруть ...", - розповіла Сюмар.

"Ось така розмова. Це було б смішно, якби не було так сумно. Батюшка в церкві в цьому селі забороняє бути в масці, тому що в "церкві не хворіють". Але насправді хворіють саме там, в церкві", - додала вона.

Також, за її словами, та жінка, з якою вона спілкувалася, проявила розсудливість і вирішила вакцинуватися. Але при цьому вона залишить це в таємниці, так як тоді багато її сусідів нібито будуть її уникати.

"Та у мене дітей немає на кого залишити, тому хочу вакцинуватися, але сусідам говорити не буду. Бо кажуть, що потім не підходь, від тебе буде фонити і ти нас будеш "опромінювати", - сказала співрозмовниця Вікторії Сюмар.

Народна обраниця обурюється таким забобонам людей і називає це "середньовіччям".

"Це така темінь і Середньовіччя, що сил немає. Людей зовсім не переконує той факт, що в лікарнях 97% невакциновані, і Coronovac це майже як стара добра вакцина від грипу.

Нещодавно була в Португалії, там 80% вакцинованих, як і в сусідній Іспанії. І там вакцинацію пропагує католицька церква. І країна вже живе де-факто в постковідному періоді, тоді як Україна готується до найбільш смертоносної хвилі епідемії.

І тому обмеження уряду я вважаю адекватними. Тому що не знаю, як вибивати цю міфічну темінь з голів людей, крім як практичними стимулами.

Жінку з села переконала вакцинуватися. Заради дітей. Думаю зараз переконувати - важливо як ніколи. Вакцинуйтеся, будь ласка. Час подбати про себе", - резюмувала Сюмар.

Раніше ми також повідомляли про те, що влада Київщини жорстко попередила бюджетників про відмову від вакцинації.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я