RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні з'являться нові пункти вакцинації на вокзалах

На залізничних вокзалах у всіх обласних центрах України відкриють пункти вакцинації проти COVID-19. З 23 жовтня почнуть працювати ще пункти на вокзалах Івано-Франківська та Маріуполя.

Про це повідомляє Укрзалізниця.

Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, спільно з МОЗ вони розгортають пункти вакцинації в ключових транспортних хабах країни: вокзалах, аеропортах, автовокзалах, найбільших поштових відділеннях. Ці пункти вже діють на 10 вокзалах.

"Сьогодні ще додадуться Маріуполь та Івано-Франківськ, з понеділка відкриється центр вакцинації в аеропорту Борисполя. Ми просимо пасажирів із розумінням поставитися до обмежень, які насправді вже рятують життя: лише за дві доби вдалося виявити майже 300 інфікованих осіб, які мали сідати у потяг", - сказав Кубраков.

За словами в.о. члена правління АТ "Укрзалізниця" Олександра Перцовського, пункти вакцинації, які Укрзалізниця почала відкривати на вокзалах з 21 жовтня, набули популярність серед населення.

"Рішення про відкриття пунктів вакцинації на вокзалах - це значний внесок залізничників у боротьбу з пандемією коронавірусу. Щодня вокзали приймають тисячі пасажирів, які відтепер можуть отримати щеплення, не витрачаючи додатковий час на поїздку до медзакладу. Так, станом на сьогоднішній ранок у наших пунктах зроблено понад 2 тис. щеплень. Крім того, вони є зручними для мешканців міст, адже, як правило, вокзали знаходяться у місцях зі зручною транспортною розв’язкою", - поінформував Перцовський.

Крім того, вже вакцинувалися 30% провідників.

З 25 жовтня пункти вакцинації відкриються на залізничних вокзалах у Херсоні, Ковелі, Кривому Розі, Нікополі, Подільську, Миколаєві, Чернівцях та Роздільному. Вже відкрито на залізничних вокзалах Києва (2 пункти), Львова, Харкова, Одеси, Дніпра, Ніжина, Коростеня, Рівного, Хмельницького та Ужгорода.

Раніше "Апостроф" повідомляв, з 21 жовтня в Україні діють жорсткі обмеження в перевезеннях пасажирів між областями. З ранку на вокзалах утворилися черги і деякі з пасажирів так і не змогли потрапити в вагони.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я