RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Бракує медиків, кисню і місць в лікарнях: що відбувається з COVID-19 в Криму

У ЗМІ повідомляють про те, що санітарно-епідеміологічна ситуація на території тимчасово окупованого Криму дуже складна. В середньому ліжко-місця заповнені вже на 95%. Медичного кисню і персоналу не вистачає. При цьому проблему з ліжко-місцями вирішити можна, а от кисневі станції скоро досягнуть межі своїх можливостей. У зв'язку з цим ситуація може стати критичною, якщо вже не стала.

Про це повідомив портал Новіні.LIVE.

Зараз основні сили медиків кинуті на боротьбу з коронавірусною інфекцією. Це неминуче призводить до того, що інші медичні послуги надаються набагато гірше і повільніше, ніж раніше.

"У мене була підозра на апендицит, вирішив викликати лікарів. Чекати їх довелося всього лише 6 годин. І хоч все обійшлося, я був не в захваті. А потім мені ще кажуть, що медицина стала краще", - зазначив житель Севастополя Ілля Кисельов .

Разом з тим, навіть якщо медиків викликали через підозру на коронавірус, то людину просто можуть залишити вдома і виписати рецепт, який обійдеться в копієчку.

Головна "особливість" цього рецепту - "Фавіпіравір". Це таблетки, які створені російськими компаніями на базі японського препарату проти грипу. Ефективність "Фавіпіравіра" проти коронавірусу не доведена, а от побічні ефекти він викликає серйозні. Як мінімум, він негативно впливає на вагітність і може призвести до викидня.

Проте цей препарат виписують найчастіше. Судячи за даними російських держзакупівель, тільки в Севастополі одна лікарня викупила "Фавіпіравіра" майже на 5 мільйонів рублів.

"Мені дуже" подобаються "пріоритети (окупаційної, - ред.) влади. Скільки вони "злили" на нікому крім них не потрібні вибори? І це в умовах пандемії, коли люди вмирають тисячами! Замість того щоб виділити ті мільйони на фінансування лікарень і закупівлю нормальних ліків, вони витратили їх на рекламу. І тепер люди віддають останні гроші, щоб не загнутися", - поділилася Тетяна Савицька.

Раніше ми також повідомляли про те, що окупований Крим б'є "рекорди" по захворюваності СОVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я