RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як уникнути трьох тижнів кошмару: біофізик пояснив важливість масової вакцинації від коронавірусу

Український біофізик розкритикував уряд за неадекватні карантинні заходи і закликав українців до вакцинації, оскільки "три тижні кошмару", які доводиться переживати тим, хто заразився на коронавірус, незрівнянно гірші, ніж пару днів погіршення самопочуття після щеплення.

Про це в Facebook написав вчений-біофізик, старший економіст CASE Україна, член Несторівської групи Володимир Дубровський.

Він наголосив, що хоча закриття парків або введення комендантської години, заборона виходити з дому і т.д. підірвали довіру до будь-яких закликів влади і заходів з вакцинації проти коронавірусу, вакцинуватися все ж необхідно.

"... як би особисто мені не був огидний державний примус, а також всі згадані вище дурниці і злочини, зроблені нібито в ім'я боротьби з пандемією - але необхідну пару укольчиків я таки зробив, бо хворів рік тому, і, швидше за все, вже розгубив імунітет, а повторювати цей досвід категорично не хочу. І всім рекомендую зробити так само, якщо ще не встигли ", - закликав науковець.

Він додав, що в його колі тенденція майже однозначна: невакциновані масово хворіють, а з щеплених перехворіла тільки одна пара (після китайської вакцини, яка знижує ризик тільки наполовину), і то відносно легко і без наслідків.

"Так, вакцина теж може мати наслідки (і сам після щеплення на наступний день був "не дуже"), але куди краще провести пару днів не кращим чином, ніж три тижні кошмару, а потім пару місяців страшною слабкості. Власне, щодо інших, гірших, наслідків щеплення або хвороби - співвідношення вигод і витрат приблизно таке ж ", - резюмував Дубровський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше були розвінчані основні міфи про вакцинацію від коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я