RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як виглядав найпотужніший у 2021 році спалах на Сонці: вражаючі фото та відео

Магнітну бурю, яка накрила Землю, викликали 14 спалахів на Сонці, що сталися у четвер, 28 жовтня. Серед них був один спалах класу Х, який характеризується як особливо інтенсивний.

Знімок астрономічної події опублікувало NASA.

Фото було зроблено з борту сонячної космічної обсерваторії (Solar Dynamics Observator). Можна побачити, що найяскравіша точка прямо спрямована у бік Землі.

Сонячна плазма, як і прогнозувалося, досягла атмосфери Землі 30 жовтня о 10 годині ранку і викликала потужну магнітну бурю. Вчені обіцяють, що природне явище, яке викликає нездужання у чутливих людей, завершиться у другій половині неділі, 31 жовтня.

Фото: NASA

Нагадаємо, за останні чотири роки, з 2018 року, на Сонці зареєстровано всього два спалахи класу X, включаючи ту, що сталася цього тижня. Усі інші події мали нижчі бали.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я