RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні випробовуватимуть французьку вакцину проти COVID-19: що про неї відомо

У МОЗ проведуть клінічне випробування препаратів проти коронавируса, які розробила французька фармацевтична компанія Sanofi.

Про це повідомляє сайт ОБОZREVATEL.

Що відомо про цей препарат?

Вакцина Sanofi - створена на основі штучно відтворених фрагментів S-білка коронавірусу. Під час другого етапу клінічних випробувань препарат показав ефективність більш ніж 95%.

Її переваги

За словами генерального менеджера українського підрозділу, дана вакцина виявила високий рівень антитіл, що нейтралізують, порівнянних з показником природного зараження вірусом.

"Після одноразового введення препарату зафіксували високі показники нейтралізуючих антитіл у добровольців, які мали ознаки попередньої інфекції SARS-CoV-2", зазначив Рамі Мруа.

Вакцину можна зберігати в холодильнику за температури від 2 до 8 градусів.

Чим відрізняється Sanofi від Pfizer і Moderna ?

Ці три вакцини працюють за різними технологіями. Розробка Sanofi - це ад'ювантний рекомбінантний препарат (ад'ювант - це речовини, які здатні посилювати імунну відповідь організму на антиген), заснований на технології, яку також використовують для чотиривалентної вакцини проти грипу.

Подвійне дослідження

Раніше вчені підтвердили безпеку та високу ефективність двох попередніх фаз. Третя фаза дослідження проходитиме таким чином: учасників поділять на дві групи: одні отримають вакцину, а інші – плацебо (речовина, яка не має лікувальних властивостей).

Ніхто з людей і дослідників не знає, хто в якій групі. За випробуваними спостерігатимуть рік.

Коли вакцина стане доступною?

Якщо вакцина отримати всі регуляторні схвалення, вона може з'явитися в Україні наприкінці поточного чи на початку наступного року.

Раніше ми писали, що в Україні минулої доби, 30 жовтня, зафіксовано 17 430 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1108, медпрацівників – 178).

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я