RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як лікуватися від ковіду вдома: поради доктора Комаровського

Міністерство охорони здоров'я прогнозує пікові показники захворюваності на коронавірус ще протягом двох тижнів. Відомий педіатр Євген Комаровський розповів, як лікувати Covid-19 вдома у разі легкого та середнього перебігу захворювання.

Про це він говорив в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Поки пульсоксиметр показує більше 93, у вас легка форма або початок хвороби – стандартні дії: мінімум їжі, максимум пиття, чисте прохолодне повітря. Категорично ніякого постільного режиму! Якщо висока температура – приймайте парацетамол та ібупрофен. Закладений ніс – промийте його сольовим розчином" , – рекомендує лікар.

Як тільки сатурація знижується нижче 93, необхідно негайно звернутися до лікаря.

"Найбільша помилка, яку можна зробити, це на початку хвороби, коли пульсоксиметр показує норму, прийняти дексаметазон чи антибіотики. Це те, що вбиває вас максимально. Це зменшує до мінімуму ваші шанси вижити", - попередив Комаровський.

Він наголосив, що амбулаторна допомога при коронавірусі нічим не відрізняється від лікування грипу чи нежиті.

"Непокоїтися треба починати лише тоді, коли відреагував пульсоксиметр. Або якщо у вас є купа інших супутніх хвороб ", - резюмував педіатр.

Як повідомляв "Апостроф", в лікарнях Чернівців для пацієнтів з коронавірусом відведено 305 ліжок, зараз вони заповнені на 89,8% (274 хворих) . При цьому з них лише троє – вакциновані.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я