RU  UA

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Здоров'я

Новини

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

Всі новини

Потрапляють до лікарні у критичному стані: медик назвав хворих із групи ризику

Україна переживає чергову хвилю пандемії коронавірусу. Понад 90% заражень – це легка або середня важкість перебігу хвороби, але низка захворювань та станів загрожує тяжкою формою Covid-19.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів лікар-терапевт Андрій Диняк.

"Якщо ми беремо ковид, то більше 90% - це легка або середня тяжкість перебігу хвороби, яка не потребує кисню. Решта це ті, хто страждає на ожиріння, гіпертонічну хворобу, цукровий діабет", - зазначив він.

За словами лікаря, є ризик тяжкого перебігу коронавірусної інфекції і у людей зі страхами, депресіями, тривожними станами.


"Важливий момент – система охорони здоров'я в Україні завжди фінансувалася за залишковим принципом. На жаль, у нас економіка країн третього світу і, відповідно, що ми можемо очікувати від нашої медсистеми, коли на неї дається велике навантаження? ", - ставить риторичне запитання Андрій Диняк.

Однак питання, за його словами, в іншому - чи це є причиною, з якої необхідно обмежувати економічну діяльність, обмежувати контакти людей і так далі.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Коронавірус не вимагає взагалі ніякого лікування – лікар-терапевт.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я