RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Дає швидку імунну відповідь: в Австралії тестують унікальну вакцину від COVID-19

Вчені з Університету Квінсленда винайшли технологію, яка дозволяє робити щеплення за допомогою пластиру з мікрочіпом. На думку дослідників, новий метод забезпечує кращу і швидшу імунну відповідь.

Про це йдеться у матеріалі “Апострофа” “Не хочеш укол, тримай таблетку: як вакцинуватимемося від коронавірусу”.

Технологію, що дає змогу вакцинуватися від коронавірусу без уколу, розробили австралійські вчені з Університету Квінсленду. Новий метод дозволяє вводити препарат за допомогою пластиру з мікрочіпом високої щільності (HD-MAP), який після нанесення на шкіру людини створює тисячі мікроскопічних проекцій.

За словами провідного дослідника, доктора Девіда Мюллера зі Школи хімії та молекулярної біології Квінсленда, перші випробування були проведені на мишах, і тестування з використанням вакцини від COVID-19 американського виробництва показало "найкращу і швидку імунну відповідь".

"Коли вакцина Hexapro доставляється через аплікатор HD-MAP, а не через голку, вона викликає найкращі та швидші імунні відповіді. Вона також нейтралізує кілька варіантів, включаючи варіанти Великобританії та Південної Африки. І це набагато зручніше, ніж голка – ви просто "клацаєте" аплікатором по шкірі, і 5000 мікроскопічних проекцій майже непомітно вводять вакцину в шкіру", - пояснює вчений.

Зазначається, що вакцина зручна в зберіганні та не потребує дотримання холодового ланцюга: після нанесення сухого покриття на пластир стабільна протягом як мінімум 30 днів за +25 градусів і одного тижня за +40 градусів.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Не хочеш укол, тримай таблетку: як вакцинуватимемося від коронавірусу

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я