RU  UA

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Здоров'я

Новини

2 червня

1 червня

31 травня

30 травня

29 травня

28 травня

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

23 травня

22 травня

Всі новини

Імунітет знижується: вакцинуватися від COVID-19 можуть "змусити" щороку

Вакцинувати населення від коронавірусу, швидше за все, доведеться щороку. Таку заяву зробив генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурл. Також він зазначив, що бустерна вакцина є дуже ефективним методом у боротьбі з пандемією та розвитку у населення колективного імунітету.

Такі слова пролунали з його вуст під час виступу в Atlantic Council.

"Я думаю, що ревакцинація, третя доза, дає дуже високий рівень захисту, вищий, ніж спочатку досягнутий, який становив 95% з двома дозами", - підкреслив Бурл.

Водночас він додав, що зараз все ще не зрозуміло, на скільки часу вистачить захисту, який отримуємо завдяки створеним вакцинам. За словами Бурла, вже зараз спостереження показують, що через півроку після вакцинації імунітет до COVID-19 йде на зниження.

"Нам потрібно простежити протягом шести, семи, восьми, дев'яти місяців після бустерного щеплення", - уточнив глава Pfizer.

За словами гендиректора Pfizer, захист від коронавірусної інфекції після отримання людиною бустерної дози щеплення може зберігатися до року. Але при цьому він додав, що в цьому питанні все ще немає визначеності, а отже, потрібно продовжити спостереження і чекати.

"Нам потрібно почекати та постежити. Але ймовірний сценарій - це щорічна ревакцинація", - наголосив Бурл.

Раніше ми також повідомляли про те, що в МОЗ України розповіли, кому потрібна насамперед бустерна вакцинація.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я