RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

​Антибіотики не рятують від ковіду: голова МОЗ закликав українців не займатися самолікуванням

Антибіотиками коронавірус не вилікуєш. Відповідну заяву зробив очільник МОЗ Віктор Ляшко, зазначивши, що на фоні пандемії зростає продаж таких ліків.

Про це йдеться в випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Ляшко додав, що стійкість до антимікробних препаратів є серйозною загрозою для здоров'я. Від інфікування стійкими до таких медикаментів бактеріями у світі щороку помирають майже 700 тисяч людей.

Він також зазначив, що при втраті контролю над ситуацією через 30 років може настати "постантибіотикова ера". А щорічне число смертей від неефективності таких ліків може сягнути 10 мільйонів.

"Хочу наголосити, що антибіотики не активні по відношенню до вірусу. Тому COVID-19 не є прямим показом для призначення антибіотиків. Це виправдано лише при наявності ознак приєднання бактеріальної інфекції", – розповів Ляшко.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я