RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Здоров'я

Новини

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

10 квітня

9 квітня

8 квітня

6 квітня

5 квітня

4 квітня

Всі новини

Це світло наприкінці тунелю: озвучено важливі дані про імунітет проти COVID-19

У журналі The Lancet опублікували дані дослідження, в якому йшлося, що імунітет перехворілих Covid-19 прирівнюється до вакцинному.

Про це повідомляє "The Lancet".

За словами вчених, люди, які перенесли хворобу, мають низькі показники повторного інфікування, хоча, як і раніше, точаться суперечки про силу і тривалість такого захисту порівняно з вакциною.

В одному з досліджень аналізувалися тести 9119 осіб з коронавірусом з 1 грудня 2019 року по 13 листопада 2020 року, показало, що лише 0,7% з них заразилися повторно.

Все це доведено великими міжнародними дослідженнями за наявності циркуляції штаму Дельта. Зазначимо, що Швейцарія прирівняла хворих на вакциновані дві дози.

"У статті також є факти негативного впливу вакцин у деяких пацієнтів, які вже перехворіли на ковід. Поки що це поява світла в кінці темного тунелю для нас медиків з медичними даними, а не заявами не медиків", - прокоментував статтю лікар Тарас Жиравецький.

Раніше "Апостроф" писав, що в Запоріжжі запускають пересувний пункт вакцинації від коронавірусу. Автобус з мобільною бригадою лікарів, які прищеплюватимуть запорожців, курсуватиме різними районами міста, особливо віддаленими.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я