RU  UA

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Здоров'я

Новини

3 червня

2 червня

1 червня

31 травня

30 травня

29 травня

28 травня

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

23 травня

Всі новини

Небезпечніше за "Дельту": в Україні виявили нову форму COVID-штаму

В Україні виявили новий Дельта-штам коронавірусу, який вважається більш небезпечним у порівнянні з "материнським" штамом.

Про це повідомляє прес-служба Інституту молекулярної біології та генетики НАН України.

Вчені проаналізували 75 зразків, взятих наприкінці жовтня у хворих із восьми регіонів України: Харків – 8 зразків, Херсон – 10, Київ – 9, Львів – 9, Ужгород – 10, Одеса – 10, Дніпро – 10, Луцьк – 9.

За даними результатів дослідження, у всіх зразках без винятку був виявлений Дельта-штам вірусу SARS-CoV-2. Останні дослідження, як і попередні, проведені в інституті на початку листопада, свідчать: тут переважає "материнський" штам Дельта, т.зв. індійський (B.1.617.2) – його було виявлено у 60% зразків.

В інших досліджуваних зразках виявлено 9 різних варіантів цього штаму.

Серед них – Дельта AY.4: британські вчені довели, що цей штам має підвищений рівень контагіозності (тобто швидкості інфікування) порівняно з "материнським" індійським штамом. Його вчені виявили у 8 зразках.

Зазначається, що вперше появу штаму Дельта AY.4.2 було зафіксовано у Дніпрі.

Нагадаємо, раніше в НАН України назвали реальну цифру за смертністю від коронавірусу в країні.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Медицина