RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

ВООЗ визнала, що нічого не знає, наскільки небезпечний штам Omicron

Новий штам коронавірусу COVID-19 під індексом B.1.1.529, названий Omicron може бути як більш заразним, порівняно зі штамом Delta, так і менш.

Про це повідомляє пресслужба Всесвітньої організації охорони здоров'я.

За даними ВООЗ, дослідники в Південній Африці й усьому світі проводять дослідження, щоб краще зрозуміти чимало аспектів Omicron і продовжать ділитися результатами цих досліджень у міру їхньої появи.

Поки що неясно, чи легше передається "Омікрон" від людини до людини, порівняно з іншими варіантами, включаючи "Дельту". І хоча кількість заражених коронавірусом у Південній Африці зростає, епідеміологи намагаються зрозуміти, пов'язано це з "Омікроном" чи іншими чинниками.

Окрім того, неясно, чи викликає інфікування "Омікроном" тяжче захворювання порівняно з іншими варіантами ковіду, включаючи "Дельту".

В даний час нема інформації, яка б свідчила про те, що симптоми "Омікрону" різняться від симптомів інших штамів.

Початкові зареєстровані інфекції були серед студентів університетів — молодих людей, котрі, як правило, мають легше захворювання, але розуміння рівня тяжкості штаму Omicron займе від декількох днів до декількох тижнів.

Усі варіанти COVID-19, включаючи домінуючу в усьому світі "Дельту", можуть спричинити тяжке захворювання або смерть, зокрема для найбільш вразливих людей, і тому профілактика завжди є ключовою, йдеться у повідомленні ВООЗ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що професор епідеміології з Каліфорнійського університету Джордж Резерфорд також заявив, що проблема штаму "Омікрон" у тому, що реальна картина стане відома лише за кілька тижнів.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я