RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Одна з країн Європи змінила правила в'їзду для українців: які документи потрібні

З 1 грудня 2021 року влада Португальської Республіки ввела нові правила перетину кордону для громадян інших держав, у т.ч. України.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на прес-службу посольства України в Лісабоні.

Тепер наші співвітчизники мають надавати довідки про негативний результат тесту на COVID-19 та сертифікат про повний курс вакцинації. В'їзд на континентальну територію Португалії (при прибутті авіа-, наземним та морським транспортом - "Апостроф") дозволено за умови пред'явлення таких документів:

  • довідки про негативний результат тесту на COVID-19 (приймаються результати ПЛР-тесту, зробленого в період не більше, а ніж за 72 години до подачі документа, або швидкий лабораторний тест на антиген, зроблений у період не більше, аніж за 48 годин до подачі документа);
  • європейського сертифікату (у паперовому чи електронному варіанті);
  • українського цифрового сертифікату про повний курс щеплення вакциною Janssen (COVID-19 Vaccine Janssen), або AstraZeneca (Vaxzevria), або Moderna (Spikevax), або Pfizer-BioNTech (Comirnaty) - він має бути згенерований у додатку "Дія" з QR-кодом, у паперовому або електронному варіанті, за умови, що має пройти більше 14 днів після останньої дози щеплення.

Все вищезазначене не стосується дітей віком до 12 років.

Пасажири, які в'їжджають на територію континентальної Португалії, повинні заповнити форму після здійснення check-in на рейс, на якому мандрівники прибувають в країну, а також до посадки в літак.

Якщо пасажири спробують в'їхати до Португалії без довідки – на них чекає штраф на суму від 300 до 800 євро; при спробі в'їхати до країни з фальшивими документами мандрівників очікує штраф та ізоляція у спеціально відведених приміщеннях до з'ясування ситуації.

Також після прибуття на континентальну частину Португалії може знадобитися проведення повторного тесту на COVID. Якщо пасажир має ознаки захворювання, в аеропорту буде проводитися вимірювання температури тіла.

У свою чергу, транзит через Португалію дозволено для повернення в Україну або для повернення в країну свого проживання (необхідно пред'явити дозвіл на проживання в такій країні) або для поїздки в країну/регіон, що дозволяє в'їзд громадянам України в умовах карантинних обмежень.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що влада Чехії прийняла рішення запровадити в країні надзвичайний стан на 30 днів через несприятливу епідеміологічну ситуацію.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я