RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Виплат з бюджету на відшкодування бізнесу не буде - перший заступник Кличка

Микола Поворозник про допомогу для бізнесу в умовах локдауну

Микола Поворозник про допомогу для бізнесу в умовах локдауну Фото: Getty images

У Києві запровадили жорсткий карантин з 20 березня до 9 квітня. Обмеження насамперед вдарять по малому і середньому бізнесу, але прямих виплат від місцевої влади для них не передбачено. Що ж зробила адміністрація Києва для пом’якшення економічних наслідків жорсткого карантину – в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів перший заступник голови КМДА МИКОЛА ПОВОРОЗНИК.

- В рамках запровадження суворого карантину в Києві чи готова столиця економічно прожити ці три тижні без підтримки та фінансування від центральної влади? Чи вистачить міського бюджету на все це?

- У нас найбільша стаття видатків – це робота громадського транспорту. У бюджеті кошти передбачені і я поки що не бачу проблем із фінансуванням даної статті видатків. Решта – вчителі, лікарі, структури, які фінансуються з міського бюджету – не мають відчувати якихось складнощів.

Читайте: Якби не ввели локдаун, то у Києві лягло б усе - заслужений економіст

Що стосується підприємців, то я нагадаю, що нами ще минулого року були запроваджені відповідні пільги, які стосувалися оплати оренди землі. Вони діятимуть безпосередньо до кінця карантину. Навіть більше, там, здається, плюс три місяці після завершення карантину.

- Чи плануються якісь фінансові відшкодування малому та середньому бізнесу, який буде змушений в умовах карантину працювати зовсім по-іншому, а іноді навіть і не працювати?

- Прямих виплат з бюджету не планується. Але я сказав, що нами зроблені відповідні пільги малому та середньому бізнесу, які стосуються оплати податків та оренди на комунальне майно та землю.

- Паном мером було сказано про закупівлю достатньо великої кількості вакцин для киян. З огляду на те, що Київ входить до червоної зони, чи буде збільшуватися кількість вакцин в майбутньому? Чи будуть докуплятися додаткові дози за кошт Києва?

- У цьому напрямку ми працюємо спільно з урядом. Я вам скажу, що подолання пандемії – це великий комплекс заходів, який включає і вакцинацію. Сьогодні ми перш за все вводимо в місті додаткові обмеження до помаранчевої зони, яка встановлена у нас рішенням Кабміну, виключно для того, щоб розвантажити медичну систему та перервати ланцюжок захворювань. З такою кількістю госпіталізацій щоденно ми за кілька днів не зможемо приймати хворих до лікарень.