RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Лідер Femen прокоментувала заяву про розпад руху

Рух Femen не припинив свого існування, він існує, поки є люди, готові брати участь в його акціях.

Про це в коментарі "Апострофу" заявила Анна Гуцол, лідер руху Femen в Україні. Так вона прокоментувала заяву активістки руху Яни Жданової про те, що Femen припинив своє існування.

"Ми не організація, а рух. І поки є люди, які хочуть брати участь в ньому, він існує", - підкреслила вона.

"Ідея Femen - це тіло-плакат і секстремізм. Зараз є жінки, які це роблять і продовжують - значить рух існує. І ви бачите наші протести і в Америці, і в Канаді, і в Іспанії, і у Франції, і в Україні - тобто рух існує", - додала Гуцол.

"Рух перестане існувати тільки тоді, коли активісти перестануть проводити протести", - зазначила активістка.

"Мабуть, для Яни він не існує. А то, що ті чи інші люди беруть участь або не беруть участь, бачать або не бачать цей рух - то це вже їх особисті питання і проблеми. Можливо, воно не існує з точки зору старої форми, в якій рух був раніше і в якому вона себе бачила - можливо, так воно для неї і не існує. Яна Жданова не брала участі в створенні, ідеології, розробці цього руху, щоб робити такі сміливі заяви ", - сказала Гуцол.

Нагадаємо, напередодні у інтерв'ю "Апострофу" активістка Femen Яна Жданова заявила про те, що рух припинив своє існування, а також розповіла про різницю між українським і європейським Femen.