RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Під Черніговом пенсіонерку вигнали з "коронавірусної" лікарні і вона померла: фото, відео і деталі скандалу

У місті Бобровиця Чернігівської області 74-річну пенсіонерку, яка перебувала в стаціонарі з пневмонією, виставили з лікарні з тремтячими руками і труднощами з диханням. Незабаром вона померла.

Про це в Facebook написав журналіст Богдан Амінов.

Пенсіонерку попросили покинути лікарню незважаючи на те, що вона задихалася, але лікарі сказали, що "вона по коридору бігала, це вона втомилася просто" і відправили її "доліковуватися вдома".

Жінка вийшла на вулицю, сіла на лавочку і більше не змогла йти. Родичів у пенсіонерки в місті немає, дочка живе за кордоном. З нею перебувала одна з дівчат, яка за нею доглядає. За її словами, вся лікарня і з вікон бачила, як пенсіонерка годину сиділа на лавці - її трясло, було важко дихати, але ніхто так і не вийшов.

Водії таксі один за одним відмовлялися приїжджати до ковідної лікарні. Боялися заразитися. Зрештою її все ж відвезли додому, де їй стало гірше. Знову швидка, знову інфекціонка. Але було вже пізно.

За словами головлікаря дівчатам, які доглядали за пенсіонеркою, йому зателефонували з вимогою звільнити "ковідне" місце для більш "важких" пацієнтів. Потім, правда, виявилося, що в інфекціонці були пацієнти і без пневмонії.

Коли журналісти попросили його роз'яснити ситуацію, головлікар сказав, що "йому доповіли" про легку форму у літньої жінки, тому він і розпорядився відправити пенсіонерку додому. Він пообіцяв провести службове розслідування.

"Лікар, який випер Катерину Іванівну, сховався в ковідній лікарні, яка ззовні замкнена. Навіть керівництву не вдалося викликати його на килим. Злякався, напевно", - йдеться в публікації.

Як повідомляв "Апостроф", вдова померлого в лікарні від коронавірусу 57-річного жителя міста Маріуполя Михайла Таможнікова розповіла, що причиною смерті її чоловіка була не тільки хвороба, але і халатне ставлення медиків.