RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Експерти оцінили ймовірність вторгнення військ Путіна в Україну через Білорусь

Останнім часом між Мінськом і Москвою спостерігається певне політичне загострення.

Про це журналіст Вадим Довнар пише у своїй статті на "Апострофі", де він розглянув можливість вторгнення російських військ в Україну через Білорусь.

Політичний оглядач Павлюк Биковський звернув увагу, що для України неприємним сюрпризом може бути розміщення в Білорусі військової бази РФ. Про це, до речі, відкрито говориться ще з 2015 року. Биковський вважає, що важко прогнозувати, скільки ще Олександр Лукашенко зможе відмовляти Володимиру Путіну у цьому питанні.

При цьому журналіст Сергій Каралевич вважає ймовірність вторгнення РФ через Білорусь в Україну малоймовірною. Він зазначив, що Лукашенко "подобається бачити себе в ролі миротворця".

"Україні в цьому плані було б вигідно йому підігрувати, а не створювати конфліктних ситуацій", - каже журналіст, згадуючи інцидент з поверненням літака "Бєлавіа" у Київ на вимогу СБУ.

"Розглядати Білорусь в якості плацдарму для наступу Росії на Україну - це все-таки явний перебір", - підкреслив Каралевич.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" Вороги чи союзники: чому Україні варто стежити за відносинами Путіна і Лукашенка.