RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Досьє

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

 

Кубраков Олександр Миколайович

Олександр Кубраков працював у компанії "Київстар", а потім став радником із IT-сфери мера Києва Віталія Кличка. Недовго посидівши у Верховній Раді, отримав призначення на посаду голови "Укравтодору", а потім міністра інфраструктури України. На обох посадах його переслідували скандали, пов'язані з нецільовим витрачанням бюджетних коштів.

Гутцайт Вадим Маркович

Вадим Гутцайт успішний спортсмен та тренер. У 1992 році він став олімпійським чемпіоном з фехтування, а в 2008 році він привів жіночу збірну України з фехтування до "золота". Пішовши зі спорту, Гутцайт колекціонував чиновницькі посади та потрапляв у скандали. Наразі очолює НОК України.

Устінова Олександра Юріївна

Олександра Устинова навчалася у США, а потім працювала менеджером зі зв'язків із громадськістю у компанії Magento. Брала участь в антикорупційних проектах, активно лобіювала створення в Україні НАБУ та Антикорупційного суду. Займалася волонтерством. 2019 року пройшла до Верховної Ради за списками партії "Голос". Часто відвідує американський парламент.

Железняк Ярослав Іванович

Ярослав Железняк родом із Маріуполя. Він здобув юридичну освіту та почав працювати в органах влади. 2019 року він пройшов у Верховну Раду від партії "Голос" і став головою фракції. Залізняк одружений другим шлюбом зі своїм колегою з партії "Слуга народу". Шлюб нардепів реєстрував особисто міністр юстиції.

Маркарова Оксана Сергіївна

Оксана Маркарова проявила себе у банківській сфері та була членом наглядових рад у кількох банках. У 2018 році за президентства Петра Порошенка вона стала міністром фінансів України та обіймала цю посаду і у президентство Володимира Зеленського. 2021 року Маркарова призначена послом України в США, де багато років веде бізнес її чоловік.

Залужний Валерій Федорович

Валерій Залужний пройшов шлях від командира взводу до головкому ЗСУ. Після повномасштабного російського вторгнення та проведення кількох успішних операцій з деокупації української території він набув популярності в армії та в народі. Після конфлікту з президентом України його було звільнено, але удостоєно звання "Герой України".

Костін Андрій Євгенович

Андрій Костін займався адвокатською діяльністю та мав своє агентство. Але у 2019 році він пішов у політику та став народним депутатом від партії "Слуга народу". У липні 2022 року його призначено Генеральним прокурором України. Костін та його родина, яка проживає в Німеччині, не уникли скандалів.

Федоров Іван Сергійович

Іван Федоров обіймав керівні посади у м. Мелітополі та став мером. У своїй роботі він регулярно взаємодіяв із громадянським суспільством, підприємцями та був медійним керівником. Після окупації Мелітополя росіяни захопили його та звинуватили у зв'язках із "Правим сектором". Через 6 днів його обміняли на російських військових. У лютому 2024 року президент призначив Федорова головою Запорізької обласної адміністрації.

Юрчишин Ярослав Романович

Ярослав Юрчишин був членом національної скаутської організації України "Пласт". Він є активним учасником низки громадських організацій. 2019 року пройшов у Верховну Раду за списком партії "Голос", а потім спровокував у ній розкол. З грудня 2023 року став головою Комітету Верховної Ради зі свободи слова.

Терехов Ігор Олександрович

Ігор Терехов за фахом інженер-будівельник. Багато років він був заступником та соратником Геннадія Кернеса. Після його смерті став головою Харкова. Терехова вважали проросійським, проте після повномасштабного вторгнення Росії, він висловлює проукраїнські погляди і перейшов на українську.