RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Досьє

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Вигівський Іван Михайлович

Голова Національної поліції України

Голова Національної поліції України Іван Вигівський Фото: ASPI

Іван Вигівський народився 26 березня 1980 року в Житомирській області.

У 2003 році здобув вищу профільну освіту у Національному університеті внутрішніх справ України.

Офіційна сторінка Івана Вигівського в Facebook

Доходи

Вигівський володіє автомобілем Volkswagen Touareg 2015 року випуску, а його дружина – Volkswagen Golf 2014 року. Також родина володіла двома квартирами – у Полтаві та Очакові. Виговський має дві земельні ділянки у Миколаївській області – у населених пунктах Балівне (площею 1100 м²) та Куцуруб (площею 1500 м²).

Інформації про поточні доходи та майновий стан глави Національної поліції немає, оскільки доступ до електронних декларацій з 2022 року тимчасово закрито з метою безпеки.

Кар'єра

1999 року Івана Вигівського було призначено на посаду слідчого Очаківського міськрайонного відділу управління Міністерства внутрішніх справ у Миколаївській області. У 2015 році він став начальником Очаківського відділу, який очолював лише рік.

У 2016 р. Вигівський призначений заступником начальника Головного управління Нацполіції – начальником слідчого управління ГУНП Миколаївщини.

У лютому 2020 року Вигівський переведений на посаду керівника Нацполіції Полтавської області. Там він пропрацював всього рік, але за цей час поліція регіону провела кілька операцій, що запам'ятовуються.

Однією з них була операція з ліквідації "полтавського терориста", який переховувався кілька днів, який захопив у заручники поліцейського і погрожував правоохоронцям гранатою. Внаслідок цього терорист був ліквідований снайпером.

Другим відомим випадком стали масові зіткнення у Нових Санжарах. Туди у лютому 2020 року на початку пандемії коронавірусу привезли на обсервацію евакуйованих із Китаю українців. Місцеві, побоюючись зараження COVID-19, закидали автобус із евакуйованим з китайського Уханя камінням, перекривали дороги, палили шини та нападали на правоохоронців.

Протести та зіткнення поліції вдалося швидко зупинити. Було порушено кілька справ.

П'ятьох учасників протестів у 2021 році було засуджено до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік.

11 серпня 2021 року Іван Вигівський переведений зі столицю. Він став начальником Головного управління Національної поліції у Києві.

18 січня 2023 року в авіакатастрофі загинув міністр Внутрішніх справ України Денис Монастирський. Новим міністром Внутрішніх справ призначено голову Нацполіції України Ігоря Клименка. На місце Клименка 14 липня 2023 року Кабінет Міністрів України призначив Івана Вигівського.

Сім

Про родину Івана Вигівського майже нічого не відомо. Своє особисте життя глава Нацполіції не афішує. Відомо, що його дружину звуть Валентина. У Вигівських є дочка Єлизавета.

Читайте також

Кубраков Олександр Миколайович

Олександр Кубраков – міністр інфраструктури України потрапив у скандал

Гутцайт Вадим Маркович

Вадим Гутцайт – досьє голови НОК України

Устінова Олександра Юріївна

Олександра Устінова - народний депутат від партії "Голос"

Новини партнерів