RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Досьє

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Федоров Іван Сергійович

голова Запорізької обласної державної адміністрації

голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров Фото: Facebook

Іван Федоров народився 29 серпня 1988 року в місті Мелітополь Запорізької області.

Диплом бакалавра за спеціальністю “менеджмент” отримав у Таврійському державному агротехнологічному університеті у м. Мелітополь. Потім закінчив магістратуру КПІ. Також має вищу освіту у сфері держуправління.

Іван Федоров в соціальних мережах

Офіційна сторінка в Facebook

Офіційна сторінка в twitter.

Телеграм-канал Федорова.

Офіційна сторінка в instagram.

Доходи

У Федорова у Запоріжжі є житловий будинок (166,8 кв.м.) та земельна ділянка (518 кв. м.), у Мелітополі він проживав у квартирі (63,1 кв.м.), яка належала матері.

2016 року Іван за 250 тисяч гривень придбав автомобіль Toyota Camry. Також він користувався машиною родича BMW X6. З 2014 року носив наручний годинник Ulysse Nardin вартістю 140 тисяч.

Кар'єра

На початку 2010 року Іван Федоров очолив “сімейний бізнес” – ТОВ “Центр комп'ютерної томографії”. Його засновниками є батьки та родичі Федорова. Цього ж року він став депутатом міської ради Мелітополя від Партії регіонів.

У травні 2014 року Федорова призначено на посаду заступника мера міста Сергія Манько. Протягом наступних п'яти з половиною років займався питаннями діяльності виконавчих органів міської ради. У 2015 році Федоров успішно балотувався від Блоку Петра Порошенка до Запорізької обласної ради, де перебував у постійній бюджетній комісії.

Із серпня по жовтень 2019 року Іван Федоров керував транспортним Департаментом у Київській міськадміністрації. Паралельно влітку 2019 став радником з архітектурних та містобудівних питань мелітопольського мера Сергія Манько. Потім рівно рік (листопад 2019 – листопад 2020 року) Іван обіймав посаду першого заступника голови Запорізької області.

У грудні 2020 року Федоров виграв вибори на посаду міського голови Мелітополя. Він ішов від партії "Команда Сергія Манько".

Після обрання мером проводив масштабні роботи з ремонту доріг, будівництва нових об'єктів інфраструктури, підтримки малого та середнього бізнесу, а також налагодження зв'язків із громадськістю та бізнес-спільнотою.

У своїй роботі регулярно взаємодіяв із громадянським суспільством, підприємцями та був медійним керівником міста.

З перших днів вторгнення російських загарбників у 2022 році Мелітополь опинився під окупацією. Мер міста не пішов на співпрацю з окупантами та шість днів провів у полоні.

Російські пропагандисти стверджували, що градоначальник "фінансує терористів". Фейкова “генпрокуратура ЛНР” навіть порушила кримінальну справу проти Федорова за нібито його допомогу “Правому сектору”. На захист градоначальника вийшло близько двох тисяч городян. У результаті, 16 березня Івана звільнили, обмінявши на кількох російських солдатів-строковиків.

"Друзі, хороші новини із Запоріжжя. Щойно успішно завершилася спецоперація зі звільнення мера Мелітополя Івана Федорова. Він у безпеці. Щойно поспілкувалися з президентом та головою Офісу. Своїх ми ніколи не кидаємо. І вже зовсім скоро Іван повернеться до виконання своїх обов'язків мера українського Мелітополя", - заявив тоді заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Мер міста щодня виходив на зв'язок у соціальних мережах, розповідаючи про мужній опір міста загарбникам та втішає городян, що окупація – тимчасова.

У лютому 2024 року президент Зеленський призначив Івана Федорова головою Запорізької обласної державної (військової) адміністрації.

Сім'я

Батьки Івана Федорова медики: батько отоларинголог, мати гінеколог. Батько обирався до міської ради Мелітополя.

Старший брат Олександр (1983 р.н.) теж лікар. Працює у Запорізькій міській клінічній лікарні №3. 2020 року міська успішно балотувалася до міської ради Запоріжжя від партії “Європейська солідарність”.

Читайте також

Кубраков Олександр Миколайович

Олександр Кубраков – міністр інфраструктури України потрапив у скандал

Гутцайт Вадим Маркович

Вадим Гутцайт – досьє голови НОК України

Устінова Олександра Юріївна

Олександра Устінова - народний депутат від партії "Голос"

Новини партнерів