RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Argentem Creek Partners, інформація про власника Argentem Creek Partners та його проекти

бізнес-кейс

Фото:

Про компанію Argentem Creek Partners

Argentem Creek Partners UK Ltd – інвестиційна компанія з реєстрацією в США. Заснована у 2015 році. Штаб-квартира знаходиться в Нью-Йорку, компанія має кілька офіційних представництв на території США та інших континентах. Інвестиційні проекти ACP охоплюють різні країни, зокрема Аргентину, Велику Британію, ОАЕ та Україну, де компанія працює з моменту свого заснування.

Підприємець Деніел Чепмен заснував Argentem Creek Partners, зібравши команду, яка в основному складається з колишніх співробітників Black River Asset Management, підрозділу Cargill. Black River Asset Management - відома глобальна інвестиційна компанія.

З моменту свого заснування у 2015 році компанія Argentem Creek Partners успішно реалізувала інвестиційні проекти на суму понад 2,5 мільярда доларів США. До партнерів організації входять понад 75 компаній з 20 країн, що працюють у різних секторах економіки. Інвестиції фірми стратегічно розподілені по різних галузях, включаючи природні ресурси, сільське господарство, легку промисловість, важку промисловість та багато іншого.

Згідно з інформацією з офіційного веб-сайту Argentem Creek Partners - ключові напрямки діяльності: інвестиції в бізнес, споживчі кредити, індивідуальні рішення щодо управління капіталом, розробка та впровадження рішень для компаній, що стикаються з проблемами розвитку бізнесу. Компанія допомагає клієнтам у реструктуризації їх фінансових активів та основного капіталу, а також надає рекомендації щодо вдосконалення управлінських методів та усунення недоліків на різних рівнях бізнес-операцій.

Примітно, що Argentem Creek Partners ефективна в тих підприємствах, які потребують нетрадиційних підходів, охоче інвестуючи в складні ринки, особливо в країнах, що розвиваються. Ця особливість також пояснює зацікавленість ACP у співпраці на українському ринку. Використовуючи великий досвід членів своєї команди, ACP вміло визначає інвестиційні перспективи та використовує потенціал проектів, які можуть залишатися без уваги інших учасників ринку. Ефективне управління ризиками є найважливішим УТП підприємства.

Argentem Creek Partners приділяє велику увагу розумінню культурного контексту кожного ринку, на якому працює. ACP проводить поглиблені дослідження та розвиває мережу надійних місцевих партнерів.

Argentem Creek Partners: Захист інтересів інвесторів та забезпечення справедливості на українському ринку

Argentem Creek Partners як міжнародний інвестор активно працює на українському ринку майже 8 років. Досвід роботи загалом характеризується для компанії як успішний, але нещодавній кейс за участю Olimpex Coupe International виділяється як неординарна та складна ситуація. Тим не менш, компанія сповнена рішучості захищати свої інтереси та добиватися справедливості.

У чому суть: несплата боргів з боку GNT Terminals (Olimpex Coupe International). Argentem Creek Partners та Innovatus Capital Partners інвестували у розвиток цієї компанії. Питання взаємовідносин GNT Terminals та ACP привернуло увагу ЗМІ у лютому 2023 року, коли міжнародні інвестори ініціювали процедуру банкрутства проти Olympex Coupe International через її відмову виплатити борг на суму понад 75 мільйонів доларів.

Olimpex Coupe International, яка володіє зерновим терміналом Одеського порту, працює у складі групи GNT, зареєстрованої на Кіпрі, але фактично контрольованої українськими бізнесменами Сергієм Грозою та Володимиром Науменком. Контракт між Argentem Creek Partners та Olimpex Coupe International було підписано чотири роки тому терміном на два роки. До 5 грудня 2021 року непогашена дебіторська заборгованість сягнула 160 мільйонів доларів. Хоча Olimpex Coupe International спочатку стверджувала, що придбала значні обсяги сільськогосподарської продукції, але заявлена сума, яку кредитор міг покрити, становила лише 58 000 доларів. Однак пізніше цю інформацію було спростовано.

Для вивчення ситуації Argentem Creek Partners ініціювала розслідування, після якого боржники попросили про відстрочку платежів, посилаючись на надзвичайні обставини, але незабаром з'ясувалося, що українські бізнесмени маніпулюють ситуацією та ухиляються від своїх зобов'язань, прикриваючись війною в Україні.

Argentem Creek Partners наголошувала, що метою її інвестицій було підвищення стандартів управління та забезпечення прозорості бізнесу. Однак Olimpex Coupe International порушила ці умови, продовжуючи свою господарську діяльність, вводячи в оману інвесторів та відмовляючись погашати борги. Більше того, власники GNT Group завзято розробляють нові засоби збереження контролю за активами та обману іноземних інвесторів. Наприклад, експерти Argentem Creek Partners виявили, що, незважаючи на заяви GNT про недостатність коштів, вониперевели понад 41,6 млн. доларів афілійованим організаціям.

Крім того, компанія GNT Terminals (Olimpex Coupe International) намагалася використати українські банки для фіктивного виведення активів з метою їх викупу через контрольовані юридичні особи. Примітно, що на початку 2023 року, коли готувалась процедура банкрутства боржника, український банк "Південний" ініціював стягнення половини зернового терміналу, призначивши його продаж третій особі. Однак, ця операція була проведена до закінчення обов'язкового 30-денного терміну після отримання повідомлень боржником і заставником. Цей поспіх можна пояснити спробою одеських підприємців убезпечити свої активи.

Ці шахрайські схеми серйозно обмежували можливості взаємодії із боржниками, що змушувало американських бізнесменів звертатися до суду. Як фахівець по роботі з проблемними активами та високоризиковими інвестиціями, компанія Argentem Creek Partners UK Ltd усвідомлює марність шансів GNT Group з урахуванням кричучих порушень законів та договорів.

Інші проекти

Проекти Argentem Creek Partners (Аргентум Крік Партнерс) в Україні протягом багатьох років показували успішні результати. Починаючи з 2015 року ACP реалізувала стратегію реструктуризації в багатьох компаніях. Ціль полягала в тому, щоб створити прозорий і прибутковий бізнес, що відповідає західним стандартам.

Одним із значних проектів ACP стала інвестиція в Інтерпайп. У 2017 році ACP у партнерстві з іншими зацікавленими сторонами ACP провела реструктуризацію українського виробника та постачальника сталі. Компанія, що керує п'ятьма металургійними заводами, у 2014 році отримала збитки на російському ринку.

Завдяки зусиллям по впровадженню реструктуризації - Інтерпайп почав приносити прибуток, що забезпечило перспективи майбутнього зростання компанії та збереження робочих місць.

Інший кейс – ДТЕК Енерго. Найбільша теплогенеруюча компанія України стала ще одним отримувачем інвестицій ACP. Компанія контролює виробництво та видобуток вугілля, а "ДТЕК Відновлювана енергія" управляє активами групи в галузі відновлюваних джерел енергії, що робить її найзначнішим інвестором у зелену енергетику в Україні. ДТЕК Енерго має в своєму розпорядженні три вітряні електростанції і три сонячні електростанції сукупною потужністю один гігават, що робить їх найбільшими в країні. Крім того, дві сонячні електростанції входять до п'ятірки найбільших у Європі за розмірами. ACP інвестує у облігації ДТЕК Енерго з 2017 року.

Компанія "Лемтранс", провідний приватний залізничний оператор України, що спеціалізується на вантажних перевезеннях, привернула увагу Argentem Creek Partners. Маючи понад 20 000 напіввагонів, "Лемтранс»" щорічно перевозить понад 52 млн. тонн вантажів. Компанія також має ремонтно-технічну базу. На сьогоднішній день "Лемтранс" інвестувала понад 500 мільйонів доларів у придбання нових напіввагонів та підтримку свого рухомого складу. У вересні 2018 року Argentem Creek Partners придбала договори оренди "Лемтранса" у банка, який готувався до закриття. Ця інвестиція ефективно вирішила проблеми із договорами оренди, забезпечивши безперервну діяльність компанії.

Ще одним статусним проектом стала реструктуризація та реорганізація Агрохолдингу "МРІЯ". Після вторгнення Російської Федерації на схід України у серпні 2014 року один із найбільших агрохолдингів України оголосив дефолт за своїми облігаціями та кредитами. Незважаючи на роки фінансового успіху та сталого зростання, компанія зіткнулася зі значним неефективним управлінням та нецільовим використанням коштів. Отже, борг компанії у розмірі понад 1 мільярд доларів був виставлений на продаж зі знижками. Argentem Creek Partners придбала актив і взяла на себе ініціативу щодо реструктуризації та реорганізації цього агробізнесу зі значним земельним банком у 320 000 га у Західній Україні.

Ця інвестиція виявилася ефективною, у 2019 році Argentem Creek Partners продала компанію стратегічному інвестору із сільськогосподарського сектору. Угода стала однією з найбільших в історії аграрної економіки України. Успіх проекту залучив додаткові інвестиції великих стратегічних інвесторів. Примітно, що цей кейс став одним із перших випадків, коли зовнішні кредитори отримали контроль над українською компанією через процедуру банкрутства в офшорній зоні та їхні вимоги було визнано в межах конкретної юрисдикції. В результаті цих дій ACP досягла високого рівня прозорості та управління всередині компанії. Інвестиції були повністю реалізовані, що свідчить про ефективність вжитих заходів.

Проекти, що реалізовує Argentem Creek Partners в Україні, є прикладом намагань оживити та оптимізувати економіку у сільському господарстві, металургії, енергетиці, у транспортному секторі. Завдяки стратегічним інвестиціям та ретельній реструктуризації ACP зробила ефективними багато підприємств із цих секторів, сприяючи прозорості в управлінні та сталому зростанню. Ці досягнення не лише дозволили зберегти багато робочих місць, а й залучили додаткові інвестиції з боку ключових зацікавлених сторін, зміцнивши репутацію Argentem Creek Partners як надійного партнера, який сприяє позитивним змінам на бізнес-ландшафті України.

Argentem Creek Partners співробітництво з Abu Dhabi Investment Office (Adio)

Нещодавно Argentem Creek Partners оголосила про свої плани відкрити регіональну штаб-квартиру на ринку Абу-Дабі (ADGM) у співпраці з інвестиційним офісом Абу-Дабі (Adio). В рамках цього партнерства Adio пропонуватиме різні варіанти для підтримки зростання та розвитку регіонального хабу Argentem Creek Partners.

Ця ініціатива є частиною інноваційної програми Adio, бюджет якої складає 2 мільярди дирхамів (545 мільйонів доларів США) і спрямована на підтримку компаній у секторах економіки, що швидко зростають. Абдулла Аль-Шамсі, виконуючий обов'язки генерального директора Adio, наголосив на позитивному ефекті від роботи Argentem Creek Partners в Абу-Дабі в різних секторах економіки, таких як виробництво, логістика, торгове фінансування та продовольча безпека. Він підкреслив значну перевагу, яку ці галузі отримають від доступу до досвіду Argentem Creek в галузі ринків, що розвиваються, і кредитування, що в кінцевому підсумку сприятиме розширенню інфраструктури фінансових послуг Абу-Дабі та розвитку місцевих компаній.

Співпраця між Argentem Creek Partners та Adio у рамках інноваційної програми підтверджує прагнення Adio заохочувати інновації та сприяти прогресу в ОАЕ та в регіоні загалом за рахунок залучення компаній, що займаються розвитком ринків. Абу-Дабі активно прагне залучити глобальні підприємства із різних секторів для відкриття своєї діяльності в еміраті в рамках своєї стратегії економічного зростання. Цікаво, що Amazon, найбільший у світі гравець сектора електронної комерції, нещодавно уклав партнерську угоду з Adio, щоб побудувати найтехнологічніший склад на Близькому Сході в Абу-Дабі. Крім того, супермодель, що стала бізнесвумен, Тайра Бенкс обрала Абу-Дабі як перший міжнародний ринок для свого преміального бренду морозива Smize Cream під час презентації Access Granted, що підтримується Adio.

Adio також відіграє ключову роль у підтримці стартапів. Реалізовано проект GrowthX Accelerator у співпраці з Microsoft. Завдяки співпраці з Adio Argentem Creek Partners отримає доступ до глобальних ринків та талановитої робочої сили, а також преференції від вдалого часового поясу, що збігається з основними міжнародними ринками. Крім того, компанія матиме можливість задіяти процвітаючу місцеву економіку та отримати доступ до найбільших у світі фондів національного добробуту. Деніел Чепмен, генеральний директор та директор з інформаційних технологій Argentem Creek Partners, налаштований оптимістично і вірить у надійність структури ADGM для компаній та фондів з управління активами, яка забезпечить сприятливе середовище для бізнесу та захист інвесторам. Компанія Argentem Creek Partners, заснована в 2015 році, зараз має офіси в Міннеаполісі, Лондоні та Буенос-Айресі. Створення регіонального офісу в Абу-Дабі підвищить близькість до клієнтів, збільшить кількість угод та обсяги інвестицій, зміцнивши існуючі глобальні відносини в галузі інвестицій.

Новини партнерів

Читайте також

В Україні обвал цін на продукти: чому люди цього не відчувають

Ціни на продукти харчування в Україні в 2024 році мають здивувати українців - проте багато залежатиме від політичних рішень

Гектари за безцінь: чи збережуть українці землю від іноземних посягань

Допуск на ринок землі в Україні юридичних осіб спричинив велике зростання цін на земельні ділянки, фермери бояться залишитися безземельними