RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Спека вдень і куртки вночі: якої погоди чекати киянам у серпні

Синоптики розповіли про погоду на місяць в столиці

Синоптики розповіли про погоду на місяць в столиці Фото: УНІАН

У серпні кияни можуть розслабитися – виснажливої спеки синоптики не прогнозують, так само, як і аномальних злив. Дні будуть сонячними, а температура повітря комфортною – усі умови, аби й працювати, і відпочивати повноцінно, не ховаючись від каверзів стихії. Детальніше про погоду на серпень у столиці читайте у матеріалі "Апострофа".

Дані метеоресурсів

Перші два дні серпня, за даними сайту AccuWeather, будуть спекотними. Але 3 та 4 числа, після дощу, позначка на термометрі знизиться до 23 градусів за Цельсієм. Температура вночі при цьому з 18 градусів впаде до 13. Надалі ночі не тішитимуть літнім теплом, а вже будуть доволі осінніми. 7 серпня повітря знову прогріється до 27 градусів вдень. 8 серпня знову очікується гроза, внаслідок якої кілька днів має бути доволі похмуро.

У другій половині серпня кияни зрештою вже зможуть забути про виснажливу спеку. Згідно з AccuWeather, максимальну температуру вдень зафіксують 15 і 22 серпня – і вона не перевищить 25 градусів. Загалом температура вдень буде коливатися в діапазоні 19-23 градусів за Цельсієм. Зате любителям гуляти нічним Києвом доведеться запастись курточками – показники в темну пору доби коливатимуться у межах 9-13 градусів.

Що стосується опадів, то їх не надто багато очікують синоптики в серпні. Загалом кияни будуть радіти сонячній погоді – похмурих днів у серпні буде дуже мало.

Якою ж буде погода в День Незалежності України? Згідно з сервісом AccuWeather, небо цього дня буде похмурим, температура повітря вдень прогріється до +23, але вночі не перевищить +14.

Що стосується відомого в Україні ресурсу Gismeteo, то тут обіцяють дещо іншу картину. 1 і 2 серпня – дощі з грозами, те саме очікуємо також з 4 по 9 серпня включно! Якщо прогноз цього ресурсу справдиться, не за горами нові "озера" посеред міста. Грозу прогнозують також 14 серпня, 15-17 – дощі, але вже без гроз. Gismeteo повідомляє також, що грозу слід очікувати 21, 24 та 25 серпня.

Сайт Gismeteo обіцяє киянам грози у серпніФото: pixabay.com

Що стосується температури повітря, то вона опуститься до 23 градусів 4 серпня, надалі коливатиметься від +25 до +28, і знову опуститься нижче позначки +25 не раніше 15 серпня. З того часу й до кінця місяця Gismeteo прогнозує денну температуру в межах +23+24 градусів за Цельсієм.

Нічна температура, за даними сервісу, буде коливатися від +21 до +17 в першій половині місяця, до +14+15 ближче до вересня.

Зовсім іншу картину спостерігаємо на сайті WorldWeather. За даними цього сервісу, серпень обіцяє бути спекотним, температура вдень не опуститься нижче +25 градусів за Цельсієм. Але вище +28 підніматися теж не буде. Словом, ідеальні умови для комфортного пляжного відпочинку.

Вночі синоптики теж не обіцяють суттєвої прохолоди. За даними цього метеоресурсу, у першій половині серпня нічна температура коливатиметься в межах +16+20, у другій половині, як не дивно, вночі буде ще тепліше - +19+22.

Щодо опадів, їх теж обіцяють мінімальну кількість. Хмарним синоптики сервісу прогнозують лише перший тиждень серпня, до того ж опади очікуються 2 серпня і можливо 5 і 7 серпня. В усі інші дні небо буде чистим, погода порадує сонцем.

Що кажуть у Гідрометцентрі

Якому ж з метеоресурсів вірити – незрозуміло. Тому "Апостроф" звернувся до синоптиків Гідрометцентру України з питанням, якої погоди чекати киянами у серпні. Там повідомили, що на початку серпня й справді доведеться приготуватись до похолодання.

"Спека з вівторка почне спадати, тому що з північного заходу та півночі почне надходити більш прохолодне повітря. Відповідно температура знизиться до +22+24 градусів", - розповіла "Апострофу" синоптик Олександра Хала. - Але дуже часто в середині серпня ми спостерігаємо повернення спеки, антициклонічний характер погоди, можливо, в середині серпня повернеться спека, оскільки це типово для останнього літнього місяця. У серпні встановлюється антициклонічний характер погоди і ще може бути спекотний період".

Одягатися доведеться теплішеФото: pixabay.com

Синоптик також розповіла, що на початку серпня кияни можуть спостерігати короткочасні дощі та грози, але після 10 серпня знову стане сонячно. Тоді ж відбудеться й зростання температури.

Щодо прогнозу на цілий місяць, то синоптики їх не дають. Але статистичні показники говорять про зміну клімату в бік потепління.

"Найточніші прогнози погоди – це 5-10 діб. Про це ще можна сказати орієнтовно, - говорить Олександра Хала. - Довгострокові прогнози – це більше огляд тенденцій. За довгостроковими прогнозами, середньомісячна температура по Україні передбачає 20-25 градусів, і це на 1-2 градуси вище за кліматичну норму. Але це не означає, що весь місяць буде сильна спека й не буде прохолодних періодів. Синоптична практика показує, що завжди відбувається чергування більш прохолодних та більш спекотних періодів".