RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Чи будуть аномальні опади у серпні: синоптик дала чітку відповідь

Після нещодавніх відчутних опадів в Україну знову повернулася спека. За останній тиждень в окремих регіонах країни температура повітря сягала позначки +35 градусів за Цельсієм у тіні. Багатьом хочеться помірного похолодання та дощів. Але в той же час, щоб лило "як з відра", ніхто не хоче.

Портал "Апостроф" з'ясував у синоптиків, чи чекати аномальних опадів в серпні.

Так, за прогнозами метеорологів Укргідрометцентру, аномальних дощів в серпні чекати не варто. За словами експертів, зараз все вказує на те, що в наступному місяці, в більшості регіонів України, рівень опадів буде в межах 31-80 мм. У Прикарпатті - 95-99 мм. Це приблизно відповідає місячній кліматичної нормі для цієї пори року.

"За статистикою саме липень і серпень - найгарячіші місяці в році. Якщо в серпні у нас знову буде антициклон, коли багато сонця і мало хмар, то прийде тепла повітряна маса і можуть бути досить жаркі дні. Але за орієнтовними прогнозами на початок серпня очікується певне зниження температури повітря. На початку наступного тижня очікується певне послаблення спеки", - пояснила" Апострофу" синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Детальніше читайте в матеріалі порталу "Апостроф": "Україна чекає нетиповий серпень: якою буде погода в останній місяць літа".