RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Багато сонця та мало дощів: синоптики розповіли про погоду у столиці влітку

Літо-2022, за даними метеоресурсів, буде спекотним

Літо-2022, за даними метеоресурсів, буде спекотним Фото: pixabay.com

Перший день літа зустрів Київ по-справжньому літньою погодою. Комфортні +23 у тіні та до +30 на сонці порадували мешканців та гостей столиці 1 червня. Чи буде таким теплим літо і на яку погоду варто чекати киянам у найближчі місяці - дізнавався "Апостроф".

За даними ресурсу World Weather, червень не мучитиме киян надмірною спекою. Денні температури обіцяють бути приємними та комфортними - від +23 до +27. Уночі повітря буде поступово прогріватися - від +14 на початку місяця до +20 в кінці червня. Небагато обіцяють і опадів – лише кілька дощових днів. Таке приємне літо.

У липні вже буде трохи спеки – позначка термометра вдень все більше наближатиметься до +30. Нічні температури коливатимуться в межах +19…+22. І, знову ж таки, синоптики обіцяють ясні дні – без дощу.

У серпні синоптики ресурсу обіцяють ясну погоду без опадів із денною середньою температурою +27…+30 у першій половині місяця та +24…+27 у другій. Вночі температура не опуститься нижче +18, якщо вірити метеоресурсу.

Читайте: Третя декада буде найтепліша: прогноз погоди у червні від народного синоптика

Згідно з ресурсом Wisemeteo, у другій половині червня киянам слід приготуватися до спекотних днів. Температура підніметься до +32, а подекуди і до +37 градусів. Але будуть і прохолодні дні з дощами, проте температура не опуститься нижче +22 градусів.

У липні погода буде спекотною – середні позначки коливатимуться в межах +29...+33. Синоптики пообіцяли киянам і кілька дощових днів, але порівняно з нестерпною спекою їх буде не так вже й багато.

У серпні, згідно з прогнозом, спека продовжуватиметься лише у першій половині місяця, а друга ознаменується традиційною осінньою прохолодою із середніми цифрами +20...+23. Приблизно третина днів місяця мають бути дощовими.

Згідно з дослідженнями знаменитого народного синоптика Леоніда Горбаня, що покинув наш світ минулого року, літо-2022 не буде сухим. Червень загалом має бути теплим, але погода буде мінливою: похмура та дощова на початку місяця, потім сонячні дні мінятиме дощ та злива. Поки наприкінці першого літнього місяця не прийде нестерпна спека.

Спекотним цього року, за розрахунками синоптика, очікується липень. Але початок місяця ознаменується короткою прохолодою та невеликими дощами. У середині місяця українці знову відчують, що таке спека. Третього тижня можуть бути знову дощі, а потім знову спекотно.

Третій місяць літа буде без опадів, хіба що у другій половині пройдуть дощі. Істотної спеки не буде – температура має бути комфортною.