RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Продовження літа та сніг у жовтні: синоптики дали прогноз на осінь у столиці

Синоптики розповіли про погоду на осінь у Києві

Синоптики розповіли про погоду на осінь у Києві Справжня золота осінь буде у жовтні Фото: lviv.ua

Календарне літо завершується і вже завтра прийде осінь. Але найближчими тижнями синоптики прогнозують у столиці досить високу температуру - удень стовпчики термометрів не опускатимуться позначки +20, а вночі не буде менше 10 градусів вище нуля. Як довго в Києві протримається літнє тепло, яким буде бабине літо та коли доведеться діставати зимові куртки та взуття - дізнавався "Апостроф".

Перший місяць осені порадує киян сухою та теплою погодою. Так, за даними ресурсів Meteoprog і AccuWeather, у вересні буде тривале бабине літо.

Літо у вересні

Перша половина місяця нагадуватиме літо: денна температура триматиметься у межах +20+23 градусів тепла, холодніше буде вночі - +10+13 градусів.

Суттєвих опадів у першій половині місяця не передбачається. За прогнозами синоптиків, дощі очікуються 13-14 вересня.

Після 20 вересня денна температура почне поступово знижуватись до +17+19, а в останні дні місяця – до +15. Нічні температури в третій декаді місяця опустяться нижче позначки +10.

Синоптики AccuWeather уточнюють, що дощові дні, навіть із грозою, очікуються і в другій половині вересня.

Золотий жовтень

Оптимістично виглядає прогноз синоптиків і на жовтень. За даними Meteoprog, на киян у жовтні очікує справжня золота осінь.

Синоптики AccuWeather додають, що у жовтні буде кілька теплих днів із температурою +17+19 градусів. Але погода буде більш мінлива, і на зміну сонячному теплу все частіше приходитимуть похмурі й холодні дні, із денною температурою +12+15 градусів.

З 13 по 24 жовтня встановиться переважно тепла та сонячна погода, після чого прийде холодний циклон, що принесе неприємну дощову погоду та навіть сніг. Щоправда, у заключні дні місяця кліматична картина зміниться ясною погодою, але денні температури будуть в межах +8+10 градусів.

Жовтневі ночі охарактеризуються заморозками у другій половині місяця.

Готуємося до зими

Листопад буде похмурим і дощовим у першій декаді місяця, при цьому повітря вдень буде ще теплим - від 10 до 12 градусів.

Потім погода порадує киян сонячними днями, а вже із 18 листопада синоптики прогнозують суттєве похолодання, дощі, сніг і заморозки. Таким чином, погода поступово готуватиме киян до зимового сезону.

У другій половині місяця буде від +8 до +2 градусів удень і до -3 градусів уночі. Морозні ночі прогнозуються у другій та третій декадах місяця.

Синоптики Гідрометцентру не дають довготривалі прогнози, посилаючись на мінливість клімату та техногенні впливи. Водночас вони передбачають, що осінь у 2022 році може бути найтеплішою за всі роки незалежності.