RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Контрастний початок та похмурий кінець: народний синоптик дав прогноз погоди в Україні на осінь

В Україні погода восени буде примхливою: у вересні-жовтні теплі дні змінюватимуться холодними та дощовими, а листопад буде виключно похмурим та часом морозним.

Про це свідчить прогноз погоди на літо, описаний в книзі "Погода до 2030 року" народного синоптика Леоніда Горбаня, який помер торік, пише "Сегодня".

Вересень поточного року на початку буде теплим, сонячним, без опадів. Із 14 вересня можливі незначні дощі. У другу половину місяця, 20-22 вересня, буде прохолодно та пройдуть дощі. Надалі, до 29 вересня, сонця поменшає, буде похмуро, проте без опадів. Під кінець місяця задощить.

На початку жовтня буде хмарно та холодно, заллють дощі. Починаючи з 4 жовтня, почнеться друге "бабине літо", яке триватиме до середини місяця. Із 15 числа очікується різке похолодання. 18-20 жовтня буде похмуро, холодно, а вночі можливі заморозки. З 20-го по 25-те число очікується незначне потепління, без опадів, хмарно з проясненнями. З 26 жовтня і до кінця місяця буде знову холодно, дощ з мокрим снігом, вночі - морози.

Стосовно листопада, то він не залишить шансу на тепло. 1-2 числа буде похмуро, без опадів. З 3-7 листопада похолодає, дощитиме. Нічні морози очікуються у період з 8-го по 12- те число, без опадів. Усередині місяця дещо потеплішає, однак можливі дощі. Із 15 по 20 листопада почнуться холоди, проте буде сухо. А з 21 числа стовпчики термометрів опустяться нижче нуля. 24-25 листопада можливий мокрий сніг. Із 26 листопада і до кінця осені буде морозно, хмарно з проясненнями, проте без опадів.

Нагадаємо, що цьогоріч очікується тепла та посушлива осінь на переважній території України, згідно з прогнозом Українського гідрометеорологічного інституту.