RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Закінчення карантину? Тенденції щодо покращення немає - Олег Рубан

Глава Держпродспоживслужби Києва про продовження карантину

Глава Держпродспоживслужби Києва про продовження карантину Фото: УНІАН

Жорсткі карантинні обмеження у Києві триватимуть щонайменше до 16 квітня. Але з огляду на поточну ситуацію з захворюваністю, локдаун може бути продовжено. Це питання буде вирішуватися 15-16 квітня на засіданні спеціальної комісії - розповів "Апострофу" начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві ОЛЕГ РУБАН.

- Як ви оцінюєте ситуацію з захворюваністю в Києві? Чи буде продовжено карантинні обмеження?

- Важко сказати, скільки триватиме жорсткий локдаун. Наразі тенденції щодо покращення немає. Необхідно спостерігати за ситуацією, бо показники щодня змінюються. Тому напевно говорити ми сьогодні не можемо, а можемо ситуацію лише прогнозувати. У середу-четвер ми це будемо вирішувати на спеціальній комісії, згідно з показниками захворюваності.

- Чи впливає на ситуацію те, що люди масово виходять у парки й сквери?

- На відкритому просторі, у парках і скверах, вірус передається мінімально. Але є загроза передачі в місцях масового скупчення людей. Там, де важко тримати соціальну дистанцію, обов’язково потрібно носити маски, навіть якщо це на вулиці.

З метою уникнення скупчення людей були огороджені ігрові майданчики, бо саме там дистанції не дотримуються. Все це контролюється. Лише у неділю була припинена діяльність п’яти ігрових майданчиків.

Читайте: Який у нас локдаун, коли люди спокійно ходять в кафе і ресторани - Зоряна Скалецька

- Як кияни святкуватимуть Великдень?

- Наразі важко сказати, як кияни святкуватимуть Великдень. Все це буде вирішуватись пізніше й залежатиме від епідемічної ситуації. Прогнози наразі дати важко.