Лайм

Як захистити довге волосся від сухості і випадання: 3 перевірених способи

Прості правила по догляду за волоссям

Проблема сухості волосся знайома багатьом дівчатам - локони втратили здоровий блиск, стали ламкими і почали випадати. Існує кілька факторів, що впливають на сухість і втрату волосся: від неправильного догляду до порушень в організмі.

У нормі кожна людина втрачає в середньому близько 100 волосин на добу. Якщо вдуматися, то це досить багато. Тому, якщо при розчісуванні ви бачите волосинки, що випали, - не турбуйтеся відразу. Якщо візуальна кількість волосся на гребінці приблизно однакова - хвилюватися не варто. Але якщо вам здається, що інтенсивність випадання збільшилася, що варто вдатися до деяких заходів.

В першу чергу варто сходити до лікаря, щоб виключити захворювання, які можуть викликати проблеми з волоссям. Якщо випадання волосся не пов'язане з проблемами зі здоров'ям, то варто звернути увагу на догляд.

3 простих способи, як захистити довге волосся від сухості і випадання

Миття волосся

Фахівці не рекомендують мити голову гарячою водою. Висока температура води пошкоджує кератиновий шар волосини і він стає крихким і уразливим. Температура води повинна бути приблизно 40 градусів. А обполіскувати волосся потрібно тільки прохолодною водою, і чим жирніше волосся, тим прохолодніше повинна бути вода.

Вода

Волосся, як і шкіра, потребує вологи. Завдяки їй воно зберігає цілісність, блиск і еластичність. Тому, щоб захистити волосся від сухості і випадання - пийте якомога більше води.

Сушка волосся

Намагайтеся по мінімуму використовувати фен. Давайте волоссю висохнути природним шляхом. Але якщо ж сушки феном не уникнути, то перед використанням нанесіть термозахисний засіб. Крім того, сушити волосся феном потрібно правильно: у напрямку від коренів до кінчиків, а не навпаки. Так ви знизите тепловий вплив на свої локони.

  • Також читайте на The Lime, як захистити довге волосся від сонця. Промені палючого сонця висушують локони і ушкоджують їх структуру. Тому, щоб волосся залишалося здоровими, потрібно знати кілька простих правил.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами