Лайм

У Британії знайшли архівне відео з Бенксі: як виглядає найзагадковіший художник світу

Навколо біографії художника роками точаться суперечки

В одному з архівів Британії знайшли коротке відеоінтерв'ю з найзагадковішим художником Бенксі.

Як пише The Guardian, в двохвилинному репортажі кореспондента ITV London Хейга Гордона геній графіті говорить лише 35 секунд.

"Інтерв'ю зняли до виходу невловимого художника на виставці Turf War 2003 року в Лондоні, в кадрі зображена людина, чиє обличчя частково закрито бейсболкою і футболкою", - зазначає видання.

На відео передбачуваний Бенксі пояснює, чому приховує своє обличчя: "Я маскуюся, тому що ви не можете малювати графіті, а потім виходити на публіку. Ці дві не зовсім сумісні речі", - пояснив він.

Висновок, що в кадрі знаходиться саме Бенксі глядачі зробили через малюнки, які з'являються в кадрі. Автор малює на стіні зображення чорної комахи і роботу з дитиною, яка грається з алфавітними кубиками - вони збираються у фразу "Kill more". Згодом їх авторство припишуть саме Бенксі.

Ролик в архівах, досліджуючи особистість художника, відшукав репортер ITV London з Брістоля Роберт Мерфі.

Навколо особи і біографії художника Бенксі, який приховує своє ім'я та обличчя, роками точаться суперечки. Припускають, що звуть генія стріт-арту Роберт або Робін Бенкс. На початку 2016 року низка ЗМІ опублікували новину, що вчені з Лондонського університету королеви Марії з'ясували справжнє ім'я Бенксі - Робін Каннінгем.

Також існує версія, що Бенксі - це Роберт Дель Ная, британський музикант, учасник гурту Massive Attack. Це нібито підтверджує обмовка діджея Goldie в одному з його інтерв'ю. Не виключають можливіть і третьої версії, згідно з якою Бенксі - це Джеймі Хьюлетт, британський художник коміксів та засновник гурту Gorillaz.

  • Раніше лідер гурту Rammstein Тілль Ліндеманн засвітився в Києві. У соцмережі з'явилася його фотографія з українським продюсером Потапом, при цьому мету свого візиту музикант так і не розкрив.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами