Лайм

Євробачення-2020: названо місто проведення конкурсу

У мережі з'явилося офіційне повідомлення організаторів

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2020 пройде в місті Роттердамі (Нідерланди). Про це після неочікуваної відмови столиці заявили організатори конкурсу.

Відео з відповідним оголошенням також з'явилося на сторінці конкурсу в YouTube. У кадрі з'являється музикант Дункан Лоуренс, переможець Євробачення-2019, який прогулюється вулицями Роттердаму.

Раніше стало відомо, що Амстердам, як столиця країни-переможниці Євробачення-2019, відмовився прийняти у себе пісенний конкурс наступного року. Організатори пояснили це тим, що в місті не знайшлося місця для проведення такого масштабного заходу на необхідні дати.

"Це пов'язано з бронюванням, які, як з'ясувалося при ретельному вивченні питання, неможливо перенести", - також розповіла мер столиці Фемке Халсема. Концертний зал Ziggo Dome, який передбачався як місце проведення конкурсу, виявився зайнятим у запланований період.

Що варто знати про Роттердам

Роттердам - друге за величиною місто країни і розташоване воно неподалік від столиці (80 км). Сьогодні в ньому проживають 630 тис. жителів. Сам конкурс пройде в стінах залу Ahoy Arena з місткістю 15 000 глядачів. Інші менші зали напевно будуть використані для прес-конференцій та інших подібних заходів. До речі, саме в цей зал у 2007 році приймав Дитяче Євробачення-2007.

Згідно з попередньою інформацією, влада міста має намір вкласти в організацію Євробачення-2020 ще близько 15 млн євро.

  • У ніч на неділю, 19 травня, 25-річний музикант з Нідерландів Дункан Лоуренс переміг у пісенному конкурсі Євробачення-2019. Він став першим чоловіком-виконавцем, який приніс перемогу Нідерландам, а також першим переможцем своєї країни, починаючи з 1975 року. На конкурсі хлопець виступив з авторською піснею Arcade, в якій розповів про трагічну любов і втрату коханої людини.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами