Лайм

Я вже стикалася із зірковою хворобою, мене заносило дуже жорстко - переможниця шоу Х-фактор 10

На сцені проекту ми поспілкувалися з переможницею ювілейного сезону шоу Еліною Іващенко

Остання субота року, вечір. Сотні гостей концертного залу в будівлі компанії FILM.UA буквально затамували подих. Зі сцени ледь спустилися зірки першого ешелону - MONATIK, Вєрка Сердючка, Джамала та Pianoбой. Більше не гримить музика, не сиплють іскрами феєрверки. У цій аномальній для такої кількості людей тиші ми чекаємо на ім'я переможця шоу Х-фактор 10. У претендентах на отримання статуетки - 17-річна Еліна Іващенко з міста Бровари, підопічна Ігоря Кондратюка, та вокаліст з Білорусі Георгій Колдун, вихованець Олі Полякової. І якщо ще пару годин тому здавалося, що шанси 50 на 50, то до кінця вечора глядачі явно визначилися з фаворитом. Мить тому вони не шкодували сил, вигукуючи ім'я дівчини, учениці коледжу при інституті Глієра, раніше - переможниці проекту "Голос.Діти".

"Еліна Іващенко!" - після довгої паузи оголошує ведуча і зал вибухає радісними криками шанувальників. На сцену летять тисячі дрібних блискіток, знову ллються фонтани іскор. Ігор Кондратюк обіймає свою підопічну. На вокальному шоу каналу СТБ вперше за 10 сезонів перемогла ще неповнолітня дівчина. На сцену поспішають колеги Еліни, друзі і фотографи. Глядачі несуть фаворитці квіти, обіймають, роблять селфі і бажають успіху. Трохи перечекавши наплив радісного натовпу, привітати і поставити кілька запитань вирушаємо і ми.

- Еліно, вітаю. Яким одним словом опишеш враження, емоції?

Щастя... або ейфорія, ось! Ейфорія буде, напевно, найправильнішим словом, тому що все, що тут відбувається, - це просто геніально. Стільки людей задіяні в цьому проекті, і завдяки цьому все це дійство стає по-справжньому божественним. Коли ти на сцені і тобою займаються такі професіонали, ти повністю віддаєшся тому, що відбувається. І зараз це ейфорія, тому що у мені вдалося. Я це зробила. Тепер я не зупинюся. Ніколи. Більше ніколи не буду сидіти вдома і мріяти про сцену. Я вже на ній. Я буду творити. І вже дуже скоро будуть виходити мої нові треки. Я вже працюю над цим.

- Сьогодні багато говорили про те, що твоя перемога очевидна. Для тебе вона була такою? Чи все ж були сумніви?

Не скажу, що була прям такий вже очевидною. Так, я читала коментарі в мережі, в яких писали, що я маю перемогти, і вони мене дуже мотивували. Разом з цим я розуміла, що Гоша - сильний конкурент. Правда, він дуже сильний суперник. Але я так хотіла перемогти і так в це вірила, що в певній мірі перемога була очікуваною, так. Хоча результату не знав ніхто, і було страшно. Дуже.

- Для рідних, думаю, точно була очевидною. Їх, до речі, зараз немає, вони підтримують тебе дистанційно?

Так, вони вдома і дуже переживають. Писали мені напередодні виступу. Їх підтримка реально дає мені дуже багато сил.

- Ти готуєшся до великих змін, у тебе великі плани. Приблизно те ж саме говорили і дев'ять попередніх переможців проекту, але пам'ятаємо і з періодичністю бачимо сьогодні ми лише деяких. Що ти плануєш робити для того, щоб не розчинитися, не зникнути?

Працювати. Я готова працювати і не спати ночами. Готова жертвувати вільним часом - не проводити його десь на дискотеках. Хіба що сьогодні (сміється). Сьогодні я точно відпочиваю. Ну а далі про відпочинок я забуваю і починаю працювати. Інакше ніяк. Працювати як MONATIK, наприклад. Він не марнував час після проекту, не спіймав зірку, а прокинувся на наступний ранок і пішов працювати. Для мене він великий приклад. Приклад справжнього артиста.

- Шоубіз часом буває дуже жорстким і нещадним до новачків. Ти готова до цього?

Готова. Я адже цілеспрямовано до цього йшла і прекрасно розумію, що таке сцена. Але це те, з чим я хочу пов'язати своє життя, тому готова. Я сильна людина, будь-яка конкуренція мені по зубах. Але при цьому я розумію, що завжди потрібно тримати себе в руках і тверезо оцінювати те, що відбувається.

- Що для тебе успіх?

- Успіх - це досягнення. Це коли досягнуті цілі. Ось сьогоднішній вечір, наприклад, я вважаю успіхом. Я реально довго йшла до перемоги і це сталося. Все вийшло так, як хотілося з першого дня.

- Якщо заради успіху потрібно буде змінитися кардинально, стати зовсім іншою людиною? Як вчиниш?

І до цього готова, але тільки якщо зміни будуть стосуватися творчого плану. Змінюватися якось зовні або як людина я не готова. Скажімо, стригтися наголо я не буду. Це умовно кажучи, так? Не буду виходити напівоголеною на сцену. Іншими словами, у мене є певні принципи, які я не готова порушувати. В іншому - чом би й ні.

- Як оцінюєш свої шанси не підчепити зіркову хворобу?

Чесно, з цією проблемою я вже стикалася і знаю про неї не з чуток. Були моменти, коли мене заносило дуже жорстко. Але в підсумку ж всі ми однакові. Так, я зараз перемогла на Х-факторі, це може давати мені певні очки перед конкурентами. Але це ще й гарний привід задуматися над тим, що далеко не з усіма людьми мені доведеться конкурувати у житті. У багатьох ще буде чому повчитися. Якщо говорити про артистів, то є багато більш досвідчених. І для мене важливо не конкурувати з ними, а створювати атмосферу дружби, як це було у нас з Гошею. Це дуже важливий момент.

- Ти збираєшся на Нацвідбір Євробачення-2020. Як готуєшся до цього? Можливо, вже є якісь напрацювання?

Збираюся і активно готуюся. Днями маю отримати відповідь, чи пройшла я на зйомки. А поки готуємо пісню - хочеться ще доповнити її якимись звуками, ефектами, вокалом. В цілому це та ж пісня, що звучала на Х-факторі, але ми її трохи переробимо і вийде щось на кшталт реміксу.

- Ти учениця Глієра. Що про твою участь в Х-факторі кажуть викладачі? Підозрюю, деякі далеко не в захваті від подібних проектів.

Чесно, мені було важко складати іспити. Через Х-фактор я не буваю на навчанні, я тут і у мене просто немає часу на нього. І так, не всі викладачі поставилися до цього добре. Дехто не розумів мене і були незаліки. Але, сподіваюся, перемога на проекті переконає їх і вони все ж підуть мені назустріч.

- Тобто навчання ти не кидаєш? Плануєш знайти для нього час?

Звичайно. У мене ж третій курс коледжу. Мені ще один рік довчитися і у мене буде середня освіта. Для вокалістки цього ніби як і достатньо. Далі, мені здається, практика набагато важливіша за теорію. Але довчитися треба. Я ж хочу бути освіченою вокалісткою (посміхається).

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодії
Теги:

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами