Лайм

Сценарист "Чорнобиля" розповів про реальну історію, яка не увійшла в серіал

Сцену довелося вирізати, щоб укластися у відведений хронометраж

З гучного міні-серіалу "Чорнобиль" телеканалу HBO творці вирізали один важливий епізод.

Про це розповів сценарист серіалу Крейг Мазін виданню The Hollywood Reporter. За його словами, сцену довелося прибрати через хронометраж. Йдеться про фрагмент другої серії.

У цій серії є сцена, де ядерний фізик Уляна Хомюк приходить до партійного функціонера, який переконує її, що немає ніякої загрози і не варто переживати даремно. З цієї сцени був видалений епізод, в якому партсотруднік усвідомлює масштаб трагедії і дзвонить керівництву з проханням скасувати в Мінську святкову демонстрацію на честь Першого травня через велику кількість радіації. Але він отримує відмову і змушений сам відправитися на парад.

Мазін додав, що ця ситуація є абсолютно правдивою, зазначивши, що він дуже б хотів повернути цю сцену назад в серіал.

  • Читайте на The Lime інтерв'ю з головним актором серіалу "Чорнобиль" Джаредом Харрісом про роль вченого Валерія Легасова, зйомках в Києві і небажанні своїми очима побачити Чорнобиль.
  • Львівський муніципальний чоловічий хор "Гомін" виконав один з саундтреків до серіалу "Чорнобиль" телеканалу HBO. Як і заключна серія, він отримав назву "Вічна пам'ять" і пролунав на останніх хвилинах 5 епізоду.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї