Лайм

Український режисер отримала нагороду престижного кінофестивалю Sundance в США

На фестивалі режисер Ірина Цілик презентувала свій дебютний фільм

Український режисер-документаліст Ірина Цілик виграла приз за кращу режисуру в рамках фестивалю незалежного кіно Sundance в США. У його програмі Цілик презентувала свій дебютний фільм "Земля блакитна, ніби апельсин" (The Earth Is Blue As An Orange).

Про перемогу на Sundance режисер також повідомила на особистій сторінці в Facebook: "Що я відчуваю? Я трохи пізніше напишу, що я відчуваю".

В основі фільму "Земля блакитна, ніби апельсин" лежить історія родини, яка проживає в так званій червоній зоні Донбасу, де військові дії тривають вже шостий рік. Долаючи щоденні труднощі життя, Анна та її четверо дітей знімають аматорський фільм про будні в дещо сюрреалістичних обставинах. Назвою для фільму стала цитата французького поета Поля Елюара.

Світову прем'єру фільму Ірини Цілик також відвідав український режисер, колишній в'язень Кремля Олег Сенцов. Він також привітав колегу постом у Facebook.

  • Раніше Ахтем Сеітаблаєв прокоментував резонанс навколо призначення голови Держкіно. За словами режисера, до комісії у нього є одне "маленьке" запитання.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї