Лайм

На виборах птаха року в Новій Зеландії спалахнув скандал через брехню і фальсифікації

Організатори конкурсу помітили порушення в кампаніях птиці ківі і птиці хіхі

У Новій Зеландії спалахнув скандал навколо виборів пташки року, які традиційно проводять уже 15 років. Магазин іграшок для дорослих, що підтримує маленького полігамного птаха хіхі, звинуватили в "вигороджуванні" свого кандидата, а за фаворита гонки - ківі - вкинули понад 1500 голосів, пише The Guardian.

Птах хіхі Фото: birdoftheyear.org.nz/stitchbird

Головною метою кумедного конкурсу є привернення уваги до місцевих зникаючих птахів. У кожного кандидата є покровитель, і в 2020 році магазин для дорослих підтримав пташку хіхі - новозеландського медоноса, який славиться надзвичайно активною і нерозбірливою поведінкою в період спарювання.

"Хіхі - єдиний птах у світі, який спарюється лицем до лиця, - йдеться в "передвиборчій кампанії". - Самці і самки хіхі практикують поліаморію за обопільною згодою. У самців хіхі яєчка в чотири рази більші, ніж вони повинні бути, що робить їх найбільшими яєчками у пташки в світі! Як ви можете не проголосувати за них?"

Однак шанувальники конкурентів хіхі нагадали магазину, що згідно з висновками вчених самці маленьких медоносів можуть ігнорувати вибір самок, примусово злягаючись з ними - в тому числі і групами. Більш того, магазин звинуватили у використанні виборів і просуванні хіхі у власних комерційних інтересах.

Потім в нечесній грі звинуватили команду малого сірого ківі, за якого вкинули понад 1500 голосів.

Малий сірий ківі Фото: birdoftheyear.org.nz/little-spotted-kiwi

"Як добре, що ми помітили цього маленького ківі, що намагається під покровом темряви отримати зайві 1500 голосів! - сказала Лаура Кеон, представник "Птахи року". - Всі наші птахи заслуговують шансу боротися, особливо цей малий сірий ківі якому так загрожують хижаки, що він вимер на материковій частині Нової Зеландії за межами заповідників. Але шахрайство на виборах - це не шлях ківі. Як національна емблема, він уособлює цінності новозеландців - демократію, справедливість, рівність і чесність".

  • Раніше люди знайшли дивну "змію", яка виявилася гігантським хижим хробаком з Азії. Непроханий гість знищує дощових черв'яків, чим шкодить рослинам.
  • Погляньте також на незвичайну черепаху яскраво-жовтого кольору, яку знайшли в індійському ставку. Рептилія належить до вразливого виду індійських черепах, але завдяки своєму забарвленню стала ще більш рідкісною: на сьогоднішній день в світі знайдено всього шість подібних красунь.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео