Лайм

Голодний слон не дочекався запрошення на вечерю і скоїв крадіжку зі зломом: відео

Тварина відчула запах їжі і зруйнувала стіну будинку

Гуркіт на кухні розбудив жительку тайського села Чалермкіатпаттана у досвітній час. Увімкнувши світло, жінка побачила голову слона, що стирчала зі стіни поруч із раковиною, пише Guardian. Його хобот копирсався в ящиках і скидав на підлогу посуд і кухонне приладдя.

Виявилося, що слон на ім'я Бунчуй, що живе по сусідству в національному парку Каенг Крачан, відвідав село у пошуках смачненького. Він удається до цього далеко не вперше: запах їжі на місцевому ринку дуже привабливий для слонів. Цього разу кухня Ратчадаван Пуенгпрасоппон стала на шляху тварини, і збитки її домогосподарству склали більше 1500 доларів.

Фото: YouTube

Слони в західному Таїланді часто здійснюють набіги на довколишні села і майже щоночі заходять на фермерські поля. Більшість жителів ставляться до них із повагою і намагаються знайти рішення проблеми, але бар'єри і сигналізація мають тільки короткостроковий ефект.

Фото: Viral Press

"Такі випадки частішають в Азії, і це, ймовірно, пов'язано зі скороченням доступних ресурсів і середовища проживання слонів, - сказав виданню Guardian зоопсихолог Джошуа Плотнік. - Якщо не задовольняти потреби слонів в їжі, воді та інших ресурсах в їхньому природному середовищі існування, вони знайдуть способи обійти стримуючі фактори і отримають доступ до сіл і полів".

  • Співачка Шер врятувала "найсамотнішого слона в світі". Кааван прожив у тісному вольєрі пакистанського зоопарку 35 років, 8 із яких був зовсім один.
  • Ветеринар зустрівся зі слоном, якому 12 років тому врятував життя - той впізнав його і простягнув хобот. Тварини теж можуть бути вдячними!

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео