Лайм

Співачка Шер врятувала "найсамотнішого слона в світі" - як їй це вдалося

Слон Кааван прожив у тісному вольєрі 35 років, 8 з яких був зовсім один

4 роки знадобилося співачці Шер, щоб врятувати з пакистанського зоопарку слона Каавана. Сірий велетень отримав популярність як найбільш самотній слон у світі через жахливі умови утримання, пише NY Post.

Слон Кааван у 2020 році Фото: Getty Images

У 2012 році в зоопарку Ісламабаду Кааван втратив свою подругу Сахелі. Слониха померла через гангрену, викликану ланцюгами на її ногах, і з тих пір прикутий до стіни Кааван жив сам, розгойдуючись взад і вперед від стресу і занепокоєння. Загалом у тісному вольєрі він провів 35 років свого життя, його ступні деформувалися а вага небезпечно збільшилася через відсутність фізичної активності.

Шер дізналася про тяжке становище слона у 2016 році, і запустила в соцмережах кампанію по його звільненню. Співачка об'єдналася з активістом Марком Коуні, і разом вони підключили до роботи зоозахисну організацію Four Paws International. Чотири роки по тому під керівництвом досвідченого ветеринара Аміра Халіла їм було доручено доставити Каавана з Ісламабада в камбоджійський заповідник. Для цього довелося сконструювати спеціальний контейнер, в якому слон перебував під час 7-годинного перельоту.

Слон Кааван і Шер у 2021 році Фото: Zoobs Ansari

Прибувши в Камбоджу, Кааван почав нове життя в природному середовищі, де може вільно гуляти в компанії інших слонів. "І там є дівчата! - радіє Шер. - Новий будинок і "куріпочки" одночасно!"

Завершивши успішну рятувальну операцію, Шер разом із Марком Коуні заснували міжнародну благодійну організацію Free The Wild, щоб врятувати інших тварин, які перебувають у скрутному становищі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук у період повномасштабної війни живе у Києві та займається акторством - що відомо про життя знаменитості

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталія Могилевська розповіла, які страви люблять готувати її чоловік та 12-річна донька. Артистка також наголосила, що ретельно слідкує за раціоном харчування

Виявився слабкою людиною: Геннадій Вітер розкритикував артиста-втікача Олега Винника

Геннадій Вітер розповів, що розчарований поведінкою Олега Винника. Наразі знаменитості не спілкуються