Лайм

Вуличний пес зі Стамбулу став зіркою соцмереж завдяки подорожам по місту: фото

Боджі їздить на трамваях і метро, викликаючи посмішки городян

Вуличний пес на ім'я Боджі став найвідомішим собакою Стамбула завдяки любові до подорожей. Боджі не підозрює, що в Twitter і Instagram за ним стежить понад 79 тис. чоловік, і замість цього насолоджується поїздками в громадському транспорті - поїздах, автобусах і навіть на поромах.

Фото: https://www.instagram.com/boji_ist/

"Ми помітили пса, який їздив у метро і поїздах, і він знав, куди йти. Він знає, де виходити, ніби у нього є мета, - сказала бренд-менеджер Стамбульського метро Айлін Ерол, яка відповідає за соціальні мережі Боджі. - Тепер ви сідаєте у поїзд і раптово бачите Боджі. Ви просто посміхаєтеся і насолоджуєтеся моментом".

Фото: https://www.instagram.com/boji_ist/

Муніципальна влада Стамбула відстежує шлях собаки-мандрівника за допомогою мікрочіпа, і його щоденні маршрути складають близько 30 км. Боджі може відвідувати до 29 станцій метро, а також плавати на поромі до архіпелагу Принцевих островів у Мармуровому морі.

Улюбленим видом транспорту Боджі є старі трамваї, але він також часто заходить у метро. Ім'я мадрівникові дали працівники метро Стамбула, адже вагон по-турецьки називається "боджі".

Фото: https://www.instagram.com/boji_ist/

Жителі міста вже звикли до Боджі і не лякаються, коли зустрічають його в транспорті. Ввічливого собаку хвалили за дотримання правил поведінки: на відміну від багатьох людей, він не штовхається і терпляче чекає перед дверима висадки всіх пасажирів.

Фото: https://www.instagram.com/boji_ist/

Фото: https://www.instagram.com/boji_ist/

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео