Лайм

Лауреат Нобелівської премії з літератури вирішив, що його розігрують і попросив представника комітету "відчепитися"

Письменник Абдулразак Гурна розповів, як відреагував на дзвінок з комітету премії

Танзанійський письменник Абдулразак Гурна не повірив, що став лауреатом Нобелівської премії з літератури. Коли чоловікові зателефонували з комітету, він вирішив, що його розігрують та попросив співрозмовника "відчепитися".

Пізніше, вже ставши лауреатом премії, Гурна з посмішкою розповів про це виданню BBC. За словами письменника, його все ж вмовили не кидати слухавку та прийняти новину всерйоз.

Абдулразак Гурна Фото: BBC

"Задзвонив телефон, ну я і підняв слухавку, а там раптом: "Вітаю. Ви стали лауреатом Нобелівської премії з літератури..." Я такий: "Ага, звісно. Відчепіться. Дайте мені спокій", - посміявся Гурна. В результаті представнику комітету вдалося утримати письменника біля телефону та переконати в тому, що він не жартівник і не шахрай.

Гурна зазначив, що був приємно здивований, хоча ніколи не писав свої книги з метою отримання будь-якої практичної вигоди.

  • Абдулразак Гурна - танзанійський письменник, який наразі проживає у Великобританії та очолює аспірантуру на кафедрі англійської мови в Кентском університеті. Він написав 10 романів і ще кілька оповідань. Найвідоміші з них - "Рай" (1994), який свого часу увійшов до шорт-листа Букерівської премії, "Біля моря" (2001) та "Дезертирство" (2005). У всіх своїх творах письменник розкриває тему життя біженця. Нобелівську премію Гурна отримав за розкриття теми наслідків колоніалізму та долі біженців.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео