Лайм

Це шедевр: українська художниця випустила пісню та кліп про російську "бавовну"

Люди були в захваті від почутого

В українському інформаційному просторі вибухи, які час від часу лунають у Росії та тимчасово окупованому Криму, називають бавовною. Користувачі мережі продовжують жартувати про бавовну за допомогою мемів, а Міністерство оборони України нещодавно навіть представило нового міфічного персонажа, за якого сама назва говорить - "Бавовнятко".

Так, українська художниця, ілюстраторка книг та мистецтвознавиця Олена Грозовська також знайшла оригінальний спосіб пожартувати про бавовну. На своїй сторінці у Facebook вона оприлюднила пісню на цю тему та кліп. "This is Bavovna! Тарас Козак, щира дяка за саунд-дизайн!" – написала авторка в описі до жартивливого ролика.

Юзери були в захваті від почутого та побаченого. У коментарях вони продовжують ділитися своєю думкою та пишуть, що "у пісні про бавовну є всі шанси стати народним хітом".

"Я в захваті", "Це круто!", "Посміхнуло", "Ааааа хітяра, вітання вам з під Пєсок. Підняли настрій, як завжди", "Дуже люблю Ваші пісні, Ваше виконання. За цю пісню особливий респект", "Це зробило мiй день, можна слухати вічно, шедевр!!!" – висловилися люди.

Текст пісні:

Бавовна

Бавовна-а-а

Бавовна-а-а

В Бєлгороді, Брянську і Старому Оскулі

Бавовна-а-а

Радість від бавовни в українських серцях невимовна

Без тебе, таврійська бавовна, блатація буде неповна

Засадим бавовну густу аж по мосту

Бавовна

Бавовна-а-а

Бавовна-а-а

Чому термін "бавовна" став народним мемом?

У березні в РФ періодично почали лунати вибухи ― в Курській та Бєлгородській областях. І жителі, які час від часу чули різні голосні звуки, стали називати це не вибухами, а "хлопками". Це, вірогідно, вони зробили з двох причин: щоб не зізнаватися, що програють та несуть втрати, і щоб не бути затриманими правоохоронцями. Тому в Бєлгороді з'явилася особлива традиція: називати вибухи "хлопками".

Така позиція насмішила креативних українців, які почали називати "хлопки" бавовною. Адже мовою самих росіян, вибухи – це хлопки, що співзвучно з українською назвою тканини рослинного походження - бавовною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео