Лайм

Картину Рембрандта десятки років тримали в підвалі як підробку - виявилося, даремно

Новий висновок експертів відкрив "Голові бородатого чоловіка" дорогу в музей

Картина Рембрандта, яка вважалася підробкою і десятиліттями зберігалася в підвалі, може виявитися оригіналом. Експерти виявили, що вона написана на тому ж дереві, що й інші шедеври голландського живописця XVII століття, пише CNN.

Фото: Ashmolean Museum / University of Oxford

"Голова бородатого чоловіка" потрапила до Ашмолівського музею Оксфордського університету в 1951 році, але в 1982-му дослідники визначили її як копію і прибрали в підвал. Повторна експертиза показала, що панель, на якій написаний портрет, зробили з того ж дерева, що і "Андромеду, прикуту до скель" Рембрандта і "Портрет матері Рембрандта" Яна Лівенса. Обидві ці роботи художники написали в 1630 році, коли працювали в місті Лейден.

"Картина була намальована на панелі з дуба, який зрубали в Балтійському регіоні між 1618 і 1628 роками і використали в двох відомих роботах Рембрандта і Лівенса", - йдеться в заяві Пітера Кляйна, фахівця з датування дерева. На ній зображений літній чоловік з опущеним поглядом - типовий сюжет для робіт Рембрандта того часу. На зворотному боці картини паризький аукціонний будинок в 1777 році прикріпив наклейку з написом: "Голова старого, намальована Рембрандтом. Дуже реалістична". Тепер портрет з'явиться в музеї в рамках виставки "Молодий Рембрандт", а потім буде проаналізований для визначення його точного походження.

Рембрандт - найвідоміший представник голландського золотого століття живопису. За своє життя він створив сотні картин і гравюр, що призвело до численних суперечок про авторство.

  • Фотограф створив реалістичне фото Ісуса Христа і викликав суперечки, адже це далеко не той хлопець з ікон. Ісус - не перша робота художника, яка так активно обговорюється в соцмережах і ЗМІ.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Що зараз із колишнім футболістом Мілевським, який був у комі через зловживання алкоголю

Як зараз виглядає Артем Мілевський – колишній футболіст Динамо, який боровся з алкогольною залежністю

Велика втрата: Приходько розповіла про трагедію у Трускавці та назвала причину смерті менеджера

Анастасія Приходько прокоментувала смерть менеджера Григорія Красницького - чоловік помер на концерті співачки внаслідок інфаркту

Соломія Вітвіцька зворушливо привітала коханого з новим званням у ЗСУ і показала його фото

Українська телеведуча Соломія Вітвіцька опублікувала нове фото свого коханого-військового Олексія Ситайла та розповіла про його нове звання у ЗСУ