Лайм

Французький гурт Telepopmusik випустив кліп з архівними кадрами з Прип'яті

Відеоробота музикантів стала частиною проекту "Звуки Чорнобиля"

Французькі електронщики Telepopmusik після багаторічного мовчання готуються до релізу нової платівки та презентують у мережі сингл Dreams, на який вже змайстрували кліп. Надихнувшись серіалом HBO "Чорнобиль", музиканти присвятили свій трек та відео до нього жителям українського міста Прип'ять.

Відео з архівними кадрами з Прип'яті, а також сценами до- та післяаварійної ЧАЕС Telepopmusik презентували на офіційному каналі в YouTube. Відеоробота стала частиною проекту "Звуки Чорнобиля", до якого вже приєдналися Сергій Міхалок (Brutto), Олександр Чемеров (The Gitas), Стасік та бітбоксер DUB FX.

У кліпі Telepopmusik використовували рідкісні кадри з українських архівів, простеживши історію Прип'яті - від пропагандистської мрії до вибуху на Чорнобильській АЕС та порожнечі міста Прип'ять сьогодні.

"Після того, як мінісеріал HBO став хітом, аварією на ЧАЕС цікавиться все більше людей. Але палкі шанувальники серіалу іноді забувають, що Чорнобиль - це велика трагедія, яка сталася насправді, і що нам варто ставитися до неї з повагою", - зазначив у своєму коментарі учасник гурту Крістоф Етьє.

Новий альбом Telepopmusik вийде вже 25 вересня, тоді як альбом "Звуки Чорнобиля", до якого увійдуть 10 композицій - 6 від українських та 4 від міжнародних артистів - очікується наприкінці жовтня. В рамках запису альбому "Звуки Чорнобиля" музикантам пропонується доступ до колекції звуків, які були записані в зоні відчуження проектом ARTEFACT, і проводяться індивідуальні арт-перформанси з відвідуванням зони відчуження.

  • 33 роки тому почався суд над керівниками ЧАЕС. Читайте на theLime, як і навіщо його змінили автори серіалу HBO "Чорнобиль".
  • Не пропускайте також на theLime бесіду з Джаредом Харрісом, зіркою серіалу HBO "Чорнобиль". Незабаром після прем'єри фільму ми розпитали актора про зйомки в Києві, роль Валерія Легасова та бажанні особисто відвідати українське місто-привид.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустить.

Читайте також

Олена Зеленська відвідала важливий захід в елегантному костюмі зі спідницею: новий образ першої леді

22 травня перша леді України Олена Зеленська відвідала Конференцію з медичного партнерства - який вигляд вона мала

Фірмовий гумор та щемливий смуток: Максим Галкін похвалився фото з відомими українцями

Максим Галкін, Олег Філімонов і Ян Левінзон зустрилися в Ізраїлі і показали спільне фото - шоумен захопився українцями

Що говорив про Україну та повномасштабну війну путініст Юрій Бардаш, який отримав підозру від СБУ

Юрію Бардашу СБУ повідомила про підозру за антиукраїнські погляди та заклики захопити Київ і Харків - скандальні заяви продюсера